Informatie en vorming

Oktober 2021

15/10/2021
Save the date: Catch'Up: dé inspiratiedag voor (inter)nationale jongerenprojecten

Wat?: Jint organiseert haar jaarlijkse Catch'Up inspiratiedag voor het jeugdwerk rond (inter)nationale projecten. Deze editie legt de focus op inclusie. Je verkent er alle mogelijkheden binnen de subsidieprogramma’s (Erasmus+Jeugd, European Solidarity Corps en Bel’J) en het vormingsaanbod van Jint. Je mag je verwachten aan workshops, heel wat (inter)nationale en inclusieve inspiratie en netwerkmogelijkheden.
Meer info volgt.

18/10/2021 - 22/10/2021
Step into Cooperation Partnerships within Erasmus+ Youth

Wat?: Wil jij graag leren hoe je Jeugdpartnerschappen van betere kwaliteit kan ontwikkelen? Schrijf je dan in voor deze online (Duitse) vorming (voertaal: Engels).
Tijdens deze vorming zal je de essentiële aspecten verkennen van jeugdpartnerschappen binnen Erasmus+ Jeugd; de kwaliteitscriteria voor deze partnerschappen doorspitten; voorbeelden van dergelijke projecten ontdekken; onderzoeken wat er nodig is om een gelijkwaardig partnerschap tussen organisaties op te bouwen en in stand te houden; de belangrijkste principes begrijpen van het opbouwen van een structuur van activiteiten, outputs en een budget van een jeugdpartnerschapsproject. 
Deze vorming is interessant voor mensen die (op vrijwillige basis) werkzaam zijn in de jeugdsector en vlot kunnen communiceren in het Engels; bereid zijn goede praktijken op internationaal niveau te ontwikkelen of uit te wisselen; tot nu toe nog geen Jeugdpartnerschap via Erasmus+ Jeugd gerealiseerd hebben; een specifiek idee hebben en bereid zijn om Jeugdpartnerschappen binnen Erasmus+ Jeugd te ontwikkelen en uit te voeren.
Meer info

November 2021

22/11/2021
Save the date: Infosessie ‘Creatief Europa en ‘Europa voor de Burger’

Wat?: Tijdens deze informatiesessie van Socius krijg je inzicht in de subsidiemogelijkheden van ‘Creatief Europa en ‘Europa voor de Burger’.
Meer info volgt.

December 2021

2/12/2021
Infosessie ‘Erasmus+’

Wat?: Tijdens deze informatiesessie van Socius krijg je inzicht in de subsidiemogelijkheden van het Erasmus+ programma (gelinkt aan de educatieve of leerfunctie) van het sociaal-cultureel volwassenenwerk.

Januari 2022