Informatie en vorming door partners

Januari

Erasmus+ contactseminarie 'Small Scale Partnerschips for Schools'
25 januari - 27 januari

Het Nationale Agentschap Erasmus+ van Ierland (Léargas) organiseert een contactseminarie in Dublin. Het thema van dit contactseminarie is kleinschalige partnerschappen in het domein schoolonderwijs. Wil je een Erasmus+ project aanvragen maar je weet niet waar je moet beginnen? Ben je op zoek naar partners en benieuwd hoe je met andere Europese scholen kan samenwerken? Dan is dit seminarie voor jou bedoeld. Je kan je kandidaat stellen via de Epos website.

Erasmus+ Centres of Vocational Excellence 
27 januari 10:00 - 12:00 uur

Infosessie over de oproep Centres of Vocational Excellence door het EACA. Leer alles over de oproep en krijg de kans om zelf vragen te stellen. Alle info via de website van EACEA.

EFRO Brussel: infosessie projectoproep energie-efficiëntie
27 januari 9:30 - 11:30 uur

De EFRO-directie organiseert een informatiesessie rond de projectoproepen “EFRO 2021-2027 – SD 2.1 – Actie 2 (Energierenovatie van de collectieve voorzieningen) en Actie 3 (Verbetering energieprestaties sociale woningen). Hoe deelnemen? Stuur een e-mail naar efro@gob.brussels, met vermelding van de datum (27.01.2023) en de SD 2.1. Via een e-mail zal u de link naar de Teamsvergadering ontvangen.

Erasmus+ Sport infodag
30 januari 9:30 - 18:30 uur

De Europese Commissie en het Uitvoerend Agentschap voor onderwijs en cultuur (EACEA) organiseren de infodag Erasmus+ Sport om potentiële aanvragers te informeren over de politieke context, het toekomstige programma en de financieringsmogelijkheden in 2023. Sprekers zullen het beleid bespreken en advies en tips geven over het voorbereiden en indienen van voorstellen en over de financiële aspecten van de financiering. Deelnemers krijgen ook de kans om te netwerken en contact te leggen met potentiële partners. Het evenement vindt plaats in Brussel, maar wordt ook gestreamd. Alle info vind je op de website van EACEA.

 

Februari

Infodag EU-subsidies voor de cultuursector
15 februari 10:00 - 16:30 uur, Herman Teirlinckgebouw Brussel

VLEVA, Cultuurloket, Creative Europe Desk Vlaanderen en Kunstenpunt organiseren een nieuwe EU-subsidiedag voor de cultuursector in Vlaanderen. Deze keer ligt de focus op Europese programma’s en het schrijven van een sterke aanvraag. Schrijf je in via de website van VLEVA.

Training - Eye Opener for NEET organisations
21 - 26 februari 2023

Jint vzw organiseert een training voor mensen die met NEET-jongeren werken en voor het eerst een groepsuitwisseling willen opzetten in het kader van het Erasmus+ Jeugd programma. Alle info via de website van Jint.