Dienstverlening Werken met Roma

Roma zijn de grootste etnische minderheid binnen Europa. Verschillende Brusselse organisaties komen in contact met deze doelgroep en hebben nood aan ondersteuning. Zij kunnen terecht bij de VGC en bij Foyer.

De term Roma is een verzamelnaam die verwijst naar de migrantengroepen uit Oost-Europa, die na de val van het communisme naar West-Europa emigreerden. Zij werden vaak in hun land van herkomst gediscrimineerd. Maar ook in België ondervinden ze problemen.

In Brussel wonen naar schatting tienduizend Roma, vooral Roemeense, Bulgaarse, ex-Joegoslavische en Slovaakse Roma. Onder andere leerkrachten en medewerkers op scholen, hulpverleners en consulenten komen geregeld in aanraking met Roma-kinderen en -jongeren en hun families. Vaak zijn ze op zoek naar informatie, vorming of ondersteuning met betrekking tot Roma en interculturele communicatie, (individuele) dossiers,…

U kunt met al uw vragen terecht bij de VGC of bij de Dienst Roma en Woonwagenbewoners van Foyer.

De Dienst Roma en Woonwagenbewoners van Foyer kunt u contacteren via e-mail of op het nummer 02 411 87 32. U kunt er terecht voor meer informatie over de doelgroep Roma en met concrete vragen naar ondersteuning (bemiddeling, infosessies, ...).

De VGC-coördinator van het project Roma-stewards en het ESF-project Roma@work kunt u bereiken bij de cel stedelijk beleid. U kunt er terecht met al uw vragen over het project Roma-stewards en het ESF-project Roma@work.