Toegankelijk Nederlands

Wilt u een divers Brussels publiek bereiken? Ook mensen met nog maar een basiskennis Nederlands? Hoe past u uw folders, website, presentaties of mondelinge communicatie aan?

Laat uw tekst herschrijven

Wilt u uw folders, website of brieven leesbaar maken voor een breed publiek, ook voor mensen met een basiskennis Nederlands? De VGC-taaladviseur bekijkt hoe toegankelijk uw teksten zijn en stelt een verbeterde tekst op. Mét concrete feedback en tips.

Bent u als Brusselse organisatie verbonden aan de VGC? Krijgt u subsidies van de VGC? Dan kunt u gratis gebruikmaken van deze dienstverlening. Stuur uw vraag door naar de taaladviseur toegankelijk Nederlands.

Volg een vorming toegankelijk Nederlands schrijven

Leer hoe u uw brieven, e-mails, website, brochures of presentaties met eenvoudige ingrepen toegankelijker maakt. Welke formuleringen kunt u het best vermijden en welke woorden begrijpen anderstaligen gemakkelijker?

Kom naar deze open workshops:

  • Toegankelijk Nederlands schrijven: datum voorjaar 2020 komt binnenkort online
  • Herschrijfatelier: data voorjaar 2020 komen binnenkort online
    Kent u de basistips al maar wilt u ze nog eens opfrissen of inoefenen? Breng uw teksten mee en we maken ze samen toegankelijker.

Bent u als Brusselse organisatie verbonden aan de VGC? Krijgt u subsidies van de VGC? Dan kunt u gratis deelnemen aan onze open vormingen. Schrijf u in via de VGC-vormingsdienst.

Wilt u liever een vorming op maat van uw team? Komen deze data u niet goed uit? Contacteer de taaladviseur om afspraken te maken.

© VGC

Volg een vorming toegankelijk Nederlands spreken

Hoe voert u een gesprek, in het Nederlands, met iemand die (nog) niet zo goed Nederlands spreekt? Door in toegankelijk Nederlands te spreken, geeft u een oefenkans aan wie Nederlands studeert. U bereikt een groter, en meer divers doelpubliek. Uw gesprekspartner begrijpt uw boodschap sneller en beter.

Een interactieve workshop op maat. U oefent gesprekjes in de context van uw organisatie.

Kom naar deze open workshop:

  • Toegankelijk Nederlands spreken: de data voor het voorjaar 2020 komen binnenkort online.

Bent u als Brusselse organisatie verbonden aan de VGC? Krijgt u subsidies van de VGC? Dan kunt u gratis deelnemen aan onze open vormingen. Schrijf u in via de VGC-vormingsdienst.

Wilt u liever een vorming op maat van uw team? Contacteer de taaladviseur om afspraken te maken.

© VGC