Tekstversie bedankingsvideo Feest van het Welzijn 2023

Met hart en ziel voor Brussel

Dank aan alle professionals en vrijwilligers uit de Welzijns- Gezins- en Zorgsector

Beelden van een begeleidster van Circus Zonder Handen die een jongen met een handicap helpt om op een reuze bal te klimmen.

 • Begeleidster: "Je mag ook van daar kiezen, je mag dat kiezen... Op de bal? Ja. En ga je op de bal staan? Ja. Oké. Doe maar. Eén voet. Twee voeten. Rechtop gaan staan. Goed zo!"

Beelden van peuters in een kinderdagverblijf en van kinderen in de naschoolse opvang.

 • Vrouw 1 voice-over: "Aan alle professionals die werken voor Ketjes, die zich elke dag inzetten voor jonge kinderen en hun gezinnen, op de werkvloer of op bureau: Dankzij jullie kunnen onze ketjes in een kwaliteitsvolle omgeving opgroeien in Brussel."
   
 • Beelden van man en vrouw die deelnemen aan een caraoke. Op de achtergrond zitten mensen te kijken. Vrouw 2 voice-over "Dankzij jullie empathie en deskundigheid voelen mensen zich opnieuw gezien en gewaardeerd. Jullie zijn een lichtpunt voor velen in hun donkerste dagen."

Beelden van kinderen en vrouwen die deelnemen aan een creatieve workshop.

 • Vrouw 3 voice-over "We bedanken iedereen die het samenleven in Brussel versterkt. Bedankt om ontmoetingskansen te creëren, en bruggen te bouwen. Op die manier helpen jullie mensen zich thuis te voelen in Brussel."

Beelden van een therapeute die in gesprek is met een jongen.

 • Man 1 voice-over: "Jullie geven jongeren de veiligheid die ze zoeken, versterken hun zelfvertrouwen en brengen hun talenten tot bloei."

Beelden van een lokaal dienstencentrum met de mensen die aan het werk zijn en de bezoekers.

 • Vrouw 4 voice-over: "Jullie goesting en enthousiasme werkt inspirerend. Dankzij jullie dienstverlening, activiteiten en luisterend oor kunnen ouderen en buurtbewoners langer in hun eigen omgeving blijven wonen."

Beelden van een huisarts die in gesprek is met een patiënt en van een diagnose van een baby waarbij een gehoortest wordt afgenomen door 2 audiologen.

 • Vrouw 5 voice-over "Hartelijk bedankt om samen te werken aan de gezondheid van de Brusselaars. Zonder jullie zou dit niet mogelijk zijn.

Beelden van een meisje met een handicap dat een bordje in de lucht draaiend houdt samen met de begeleider van cirucus zonder handen

 • Vrouw 6 voice-over "Dankzij jullie kan iedere Brusselaar zich laten zien en schitteren."
 • Vrouw 1 voice over: "Jullie werk is zó waardevol."
 • "Merci" "Dankjewel" "Dikke merci"