Kinderen- en jongerenorganisaties

Zoek je een leuke activiteit in de vakantie of tijdens het schooljaar? Veel Brusselse organisaties organiseren activiteiten voor kinderen en jongeren.

Jeugdbewegingen in Brussel

Jeugdbewegingen zijn organisaties voor kinderen vanaf 6 jaar. Je kunt er één dag per week terecht, meestal in het weekend. Vrijwilligers organiseren dan verschillende activiteiten. Ook in Brussel zijn er jeugdbewegingen.

Er zijn twaaf Chirogroepen en elf Scoutsgroepen in Brussel. Zij organiseren fantastische activiteiten voor kinderen en jongeren: een avontuurlijk spel in de stad, een spannend spel in het bos, creatieve workshops, met de tent op kamp…

Ook FOS Open Scouting is actief in Brussel. Deze pluralistische jeugdbeweging komt elke week samen in een groene omgeving waar ze zich volledig kunnen uitleven.

JNM Brussel brengt kinderen en jongeren in contact met de natuur via natuurstudie en natuurbeheer. Deze jongerenbeweging brengt milieuthema's op een speelse manier aan of voeren meer directe actie.

© Chiro Wacko
Brusselse jeugdhuizen

Brusselse jeugdhuizen

Zoek je een plek om vrienden te ontmoeten? In Brussel zijn er 7 jeugdhuizen waar altijd iets te doen is: optredens, feestjes, spelletjesavonden, voetbal kijken op groot scherm,...
D’BROEJ

D’BROEJ

D’BROEJ staat voor de Brusselse Organisatie voor de Emancipatie van Jongeren. Acht jeugdwerkingen verspreid over Brussel organiseren tijdens het schooljaar 250 activiteiten per week. Tijdens de schoolvakanties zijn er speelweken en kampen (veelal buiten Brussel). Voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar.
IJD

IJD

IJD is het jongerenpastoraal Vlaanderen. Ze organiseert activiteiten van één of meerdere dagen voor lokale groepen en individuele jongeren, ook in het buitenland. Je kunt er spelen, lachen, knutselen, zingen, dansen, denken, bezinnen, … Je praat over geloof en zingeving in een informele, vriendschappelijke sfeer.
Jongerenwerking Foyer

Jongerenwerking Foyer

Jongerenwerking Foyer is een Werking voor Maatschappelijk Kwetsbare Jongeren (WMKJ). Ze organiseren verschillende activiteiten (circus, muziek, sport,…), vormingen, huiswerkklassen, coaching,… Je talent en competenties zijn het startpunt. Voor jongeren van 9 tot 20 jaar.

Het Neerhof

Dieren verzorgen, in het stro spelen, je eigen potje koken, leren over het leven op de boerderij… Dat kan bij Het Neerhof, de jeugd- en gezinsboerderij van de VGC.

Je kunt de boerderij elke dag bezoeken.
Op woensdag en zaterdag zijn er activiteiten en ateliers.
In de krokusvakantie en in de zomervakantie zijn er gezinsdagen.
In de paasvakantie en in de zomervakantie zijn er kinder- en tienervakanties.

www.neerhof-vzw.be

't Neerhof kinderboerderij
© Frederik Buyckx