Kinderen- en jongerenorganisaties

Zoek je een leuke activiteit in de vakantie of tijdens het schooljaar? Veel Brusselse organisaties organiseren activiteiten voor kinderen en jongeren.

Jeugdbewegingen in Brussel

Jeugdbewegingen zijn organisaties voor kinderen vanaf 6 jaar. Je kunt er één dag per week terecht, meestal in het weekend. Vrijwilligers organiseren dan verschillende activiteiten. Ook in Brussel zijn er jeugdbewegingen.

Er zijn twaaf Chirogroepen en elf Scoutsgroepen in Brussel. Zij organiseren fantastische activiteiten voor kinderen en jongeren: een avontuurlijk spel in de stad, een spannend spel in het bos, creatieve workshops, met de tent op kamp…

Ook FOS Open Scouting is actief in Brussel. Deze pluralistische jeugdbeweging komt elke week samen in een groene omgeving waar ze zich volledig kunnen uitleven.

JNM Brussel brengt kinderen en jongeren in contact met de natuur via natuurstudie en natuurbeheer. Deze jongerenbeweging brengt milieuthema's op een speelse manier aan of voeren meer directe actie.

© Chiro Wacko

Het Neerhof

Dieren verzorgen, in het stro spelen, je eigen potje koken, leren over het leven op de boerderij… Dat kan bij Het Neerhof, de jeugd- en gezinsboerderij van de VGC.

Je kunt de boerderij elke dag bezoeken.
Op woensdag en zaterdag zijn er activiteiten en ateliers.
In de krokusvakantie en in de zomervakantie zijn er gezinsdagen.
In de paasvakantie en in de zomervakantie zijn er kinder- en tienervakanties.

www.neerhof-vzw.be

't Neerhof kinderboerderij
© Frederik Buyckx