Gallait 80 / Plan Atelier

Sinds vele jaren staat het herenhuis is de Gallaitstraat 80 te Schaarbeek ter beschikking van kunstenaars. Na kunstenwerkplaats Constant en Nadine en het kunstenaarscollectief K.A.K. is het aan theatergezelschap Tristero om er een extra artistieke werking uit te bouwen.

Tristero heeft al brede, grote en diepe sporen achtergelaten in Brussel en ver daar buiten. het gezelschap tekende zo mee aan het  huidige Brussels kunstenlandschap. In hun voorstellingen komen de thema's maatschappelij en politiek, het menselijk en het kleinmenselijke dikwijls terug. Ze zijn een rode draad door het artistiek werk. Facebookpagina Tristero

In Gallait 80 plannen ze:

  • een plek te installeren als ontmoetingsplaats - verbeeldingsplaats - speelplaatswenst er gedurende deze periode nieuwe verhalen te schrijven
    en dit met vele partners dichtbij en (iets) verderaf
  • nieuwe verhalen te schrijven via creatieve labo's en deze te presenteren

 

© Miles Fischler

Het huis

Door de aard van het gebouw en de inrichting, is het in de eerste plaats gericht op beeldende kunst, nieuwe media en (voornamelijk akoestische) muziek. Maar andere disciplines zijn er ook mogelijk zolang de infrastructuur en de omgeving deze verdragen.

De gelijkvloers met keuken leent zich voor onthaal- en presentatieruimte.
De vier ruimtes op de eerste en tweede verdieping en de kelder kunnen gebruikt worden als atelier.
De studio leent zich perfect voor residenties of een ander verblijf mits bijdrage tot de uitstraling van Brussel als kunstenstad.

Voor meer informatie over Gallait 80, contacteer VGC, Kunsten.

© Miles Fischler