Zomeraanbod Sociaal-cultureel werk

Zin om deze zomer nieuwe mensen of andere culturen te leren kennen?  Of wil je graag eens op uitstap? Ontdek het zomeraanbod van de talrijke sociaal-culturele verenigingen.

Het Brussels Ouderenplatform (Bop) wil Brusselse ouderen ertoe aanzetten om deel te nemen aan culturele, sportieve, educatieve, sociaal-toeristische en welzijnsgerichte activiteiten.
Hiervoor werken ze samen met, ondersteunen en begeleiden ze alle netwerkpartners zoals lokale diensten- en gemeenschapscentra.
Tijdens de maanden juli en augustus organiseert het Bop verschillende corona-proof activiteiten (zoals stadsbezoeken en -wandelingen, sportactiviteiten, museumbezoeken ...) organiseren voor ouderen. Benieuwd naar het volledige aanbod? Neem dan zeker een kijkje op www.bop.brussels.

Kwb is een boeiende vereniging met een waaier aan interessante activiteiten: ontspanning, debatavonden, sport, uitstappen voor het hele gezin. De komende maanden willen ze inzetten op het gemeenschapsgevoel en het samen zijn. Met 11 Brusselse zoektochten in eigen bruisende buurten en bubbels, verspreid over Brussel, lokken hun vrijwilligers mensen uit hun kot. Ze willen hen op een fijne maar veilige manier in hun eigen buurt laten bewegen, stadsgenoten begroeten, een fijne bezigheid beleven. Een mooi overzicht van deze tochten vind je op de Facebookpagina van kwb in Brussel. 
Wil je ook de bruisende buurten van Vlaanderen ontdekken met kwb? Dat kan: Een overzicht van alle zoektochten vind je op www.zomerzoektochten.be

Binnenkort ontdek je op deze pagina nog meer activiteiten van sociaal-culturele verenigingen.