Sociaal-culturele verenigingen

Zin om nieuwe mensen te ontmoeten en uw talenten te ontwikkelen op een informele manier? Zin om nieuwe ervaringen op te doen en een verschil te maken in de samenleving? Dat kan in één van de sociaal-culturele verenigingen. Ze hebben elk een andere focus.

Willemsfonds

Willemsfonds

Willemsfonds is de oudste Vlaamse sociaal-culturele vereniging voor volwassenen. Het is een ontmoetingsplaats waar mensen genieten van cultuur. Samen naar de opera, naar een jazzconcert, naar het ballet van Vlaanderen… Er is voor iedereen een activiteit, in heel Vlaanderen. Daarnaast werkt het Willemsfonds rond de Nederlandse taal en cultuur.
Davidsfonds

Davidsfonds

Davidsfonds is een groot cultuurnetwerk. Het publiceert boeken voor jongeren en volwassenen en organiseert evenementen, cursussen en reizen. Davidsfonds focust op taal, geschiedenis en kunst en is actief in heel Vlaanderen.
Masereelfonds

Masereelfonds

Masereelfonds is een onafhankelijke, progressieve cultuurvereniging. Democratie en kritisch denken staat centraal. Met het Masereelfonds kunt u naar activiteiten, wandelingen, lezingen in heel Vlaanderen.
Rainbow House Brussels

Rainbow House Brussels

Rainbow House Brussels is de koepel van Brusselse Lesbian, Gay, Bisexual, Queer en Intersexual verenigingen.
Ze komen er samen om te vergaderen en er worden tal van activiteiten georganiseerd. Het is ook een café dat open staat voor iedereen en een informatiepunt over alles wat de holebi- en transgendergemeenschap aanbelangt.
H.V.V.

H.V.V.

Humanistisch-Vrijzinnige vereniging (H.V.V.) organiseert debatten, vormingen en culturele activiteiten met focus op vrije meningsuiting, juiste informatie en respect voor elke persoon.
Femma

Femma

Femma is een vrouwenorganisatie. Ze focussen op vrouwenrechten, vooral voor vrouwen met minder kansen en alleenstaande vrouwen. Femma informeert en sensibiliseert het beleid. Ze organiseert lokale creatieve, sportieve, culturele activiteiten voor vrouwen.
KWB

KWB

KWB is een christelijke vereniging van werknemers. Ze werken rond actuele thema’s als opvoeding, stress op het werk, de economische crisis,…
Centrum voor Christelijk vormingswerk

Centrum voor Christelijk vormingswerk

Centrum voor Christelijk vormingswerk is een christelijke vormingsinstelling. Ze organiseren vormingen en geven advies rond thema’s als de bijbel, spiritualiteit, ethiek,…
Curieus

Curieus

Curieus is een progressieve sociaal-culturele vereniging voor volwassenen. Ze organiseert infoavonden, quizzen, wedstrijden, workshops en veel meer: alles wat mensen curieus kan maken.
Bral

Bral

Bral werkt samen met organisaties en Brusselaars rond eenzelfde doel: streven naar een milieuvriendelijke, betaalbare, aangename en leefbare stad. Bral ondersteunt lokale groepen en sensibiliseert Brusselaars.