digitaal Nederlands leren en oefenen

taalgarage

Het Huis van het Nederlands Brussel geeft je advies om via zelfstudie Nederlands te leren. We helpen je om goede zelfstudieboeken, websites, apps en zelfstudiemateriaal te vinden.

Geïnteresseerd?

Volg een online infosessie. De sessie is in het Engels en kan je online via Teams volgen

Contactpersoon bij het Huis van het Nederlands

lynn.derycke@huisnederlands.be

patati

Patati is een online taaluitwisselingsprogramma van het Huis van het Nederlands Brussel.

Omdat taal leren en oefenen leuker en gemakkelijker is met een tandempartner. Via dit online platform ontmoet je mensen in Brussel met dezelfde interesses, maar met een andere moedertaal. Je vindt elkaar via de website en wisselt Nederlands uit met een andere taal. Waar, wanneer en met wie je wil.

Contactpersoon bij het Huis van het Nederlands

cleo.martens@huisnederlands.be

skype babbelut

Wil je Nederlands leren en oefenen? Het Huis van het Nederlands organiseert elke week conversatietafels voor Brusselaars.

Je hoeft je niet naar één van de zeven locaties in Brussel te verplaatsen, je kan ook online deelnemen via Skype. Iedereen met een basiskennis Nederlands kan meedoen. Al pratend oefen je intensief Nederlands met de andere deelnemers. Een Nederlandstalige vrijwilliger leidt het gesprek in goede banen.

Contactpersoon bij het Huis van het Nederlands

hans.bauters@huisnederlandsbrussel.be

plonge

Plonge is een online applicatie met een stadsspel voor Brusselaars vanaf 16 jaar en voor leerkrachten die hun leerlingen willen stimuleren om Nederlands te oefenen.

Duik in het Nederlands en beleef actie en avontuur in de stad. Met je smartphone in de hand kom je op leuke plekken en ontdek je welke kansen Nederlands in Brussel biedt. Je moet een klein beetje Nederlands kennen om het spel te spelen. Je kan het spel individueel of in groep spelen.

Contactpersoon bij het Huis van het Nederlands

silke.borremans@huisnederlandsbrussel.be

ICToekomst

Een blended opleiding voor NT2-cursisten: je leert Nederlands én digitale vaardigheden tegelijk. Dankzij de cursus kan je je plan trekken in een vervolgopleiding, maar ook op het werk en in je persoonlijke leven.

De opleiding werd ontwikkeld door het Huis van het Nederlands, samen met CVO Lethas, CVO Brussel en Ligo Brusselleer.

Contactpersoon bij het Huis van het Nederlands

eva.deraedt@huisnederlandsbrussel.be

digitaal platform

Op deze website van het Huis van het Nederlands vind je info, tips en activiteiten om Nederlands te oefenen in Brussel. Filter de activiteiten op locatie of taalicoon. Het taalicoon duidt aan hoeveel Nederlands je best kent om deel te nemen aan de activiteit.

Adres

Huis van het Nederlands Brussel
Philippe de Champagnestraat 23, 1000 Brussel