Zwanger

Zwanger? Proficiat!

Met vragen over zwangerschap en bevalling kan je terecht bij het Expertisecentrum Kraamzorg Volle Maan. Ook Kind en Gezin biedt informatie en ondersteuning.

Elke zwangerschap is uniek. Er verandert heel wat. Zwanger zijn is een speciale periode voor jou en je partner, maar ook voor familie en vrienden.

  • In het Expertisecentrum Kraamzorg Volle Maan kan je terecht voor informatie en documentatie over je zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Volle Maan kan je ondersteunen in de zoektocht naar een bepaalde dienst of hulpverlening. Zij organiseren ook infosessies en vormingen.
  • Kind en Gezin biedt informatie aan over gezond zwanger worden, zwangerschap, geboorte, de ontwikkeling van je kind  ...
    Een verpleegkundige van Kind en Gezin bezoekt jonge ouders in de kraamkliniek of thuis. Je krijgt informatie en antwoord op jevragen. Daarnaast kan je terecht bij de consultatiebureaus van Kind en Gezin voor een gratis preventief onderzoek van de groei, de gezondheid en de ontwikkeling van je jonge kind (0 tot 3 jaar).
    De arts of de verpleegkundige vaccineert de kinderen en test hun zicht en gehoor. Je kan hen ook vragen stellen over de opvoeding van uw kind.
  • Bij de Gezinsbond kan je de Ouder aanvragen. Deze brieven volgen de ontwikkeling van uw kind van maand tot maand.
© Lander Loeckx

Zwanger met zorgen

Heb je vragen of zorgen?

Of zoek je een luisterend oor? Fara is een luister- en informatiepunt rond zwangerschapskeuzes. je kan ze bellen, mailen of chatten.

In Brussel kunt u bij de volgende organisaties terecht: