Een zomer lang Playcation 2023

Zin om deze zomer te sporten, te spelen en te ravotten? Ontdek 21 nieuwe initiatieven verspreid over de stad. Gratis en zonder reservatie.  

Kijk waar je met Playcation kan spelen en sporten

Heb je meegedaan aan een Playcation-activiteit?

Wat mag je verwachten van Playcation?

Deze zomer kan je met Playcation vrij spelen, ravotten en sporten. Verspreid over Brussel vind je 21 speel- en sportinitiatieven op openbare plaatsen en semi-publieke plekke, vooral voor kinderen. Volwassenen zijn natuurlijk ook welkom.

Op deze plekken bepaalt het kind zelf met wat en hoelang het speelt. De speelplekken of spelprikkels moedigen het kind aan om creatief, sociaal bezig te zijn, zintuigelijke of motorische ervaringen op te doen of om de natuur te beleven. Het eigen initiatief en de fantasie van het kind aanmoedigen, zijn het belangrijkste.

Alle Playcation-activiteiten zijn gratis toegankelijk, zonder reservatie. En verspreid over Brussel, de hele zomer lang. 

Dit VGC-initiatief komt tot stand in samenwerking met verschillende Brusselse organisaties en experten in vrij en niet-begeleid spelen en bewegen. Omdat de VGC mee wil bouwen aan een kindvriendelijke stad voor elk Brussels kind.

© Maryan Sayd

Zin om deze zomer nog meer te spelen en sporten? Hier kan je ook terecht.

Pump Track
© Ride Your Future

Pump Track

Geen gewoon fietsparcours, maar eentje met véél hobbels en bochten. Ideaal voor je fietsconditie en urenlang plezier op het enige Pump Park in Brussel. Ook voor beginners.
Beachvolley op Tour en Taxis

Beachvolley op Tour en Taxis

Ontdek er de gloednieuwe beachvolleybalvelden! Voor doorgewinterde spelers of gewoon voor wie met vrienden plezier wilt maken. Het fijne zand en de professionele uitrusting zorgen voor optimale speelomstandigheden. Vergeet wel je eigen bal niet! Game, set, match!
Ravotten in de speelzones van het Zoniënwoud
© Bart Goossens

Ravotten in de speelzones van het Zoniënwoud

In het Zoniënwoud zijn er vijf speelzones waar je naar hartenlust kan ravotten. Probeer ze zeker eens uit want ideaal bij hoogzomer temperaturen.

N22 Zomert

N22 Zomert

Beleef een zomer vol verrassingen met de gemeenschapscentra! Doe mee, laat je verrassen en geniet van een bruisende zomer vol leuke activiteiten en gezellige ontmoetingen in jouw buurt, voor jong èn oud. Ontdek het zomeraanbod en laat je inspireren.
Stadssporten in 5 Brusselse parken
© Leefmilieu Brussel

Stadssporten in 5 Brusselse parken

Parkour, Slack line, Streetball, running, multi sport… Ontdek hier waar je terecht kunt!
Van mei tot september maak je in de gewestelijke parken van Brussel kennis met deze stadssporten. Iedereen welkom: jong en oud!
BEBIKE aan Park Ninoofsepoort

BEBIKE aan Park Ninoofsepoort

Test je fietsvaardigheden op dit fietsparcours dat echte verkeersobstakels simuleert. Of doe mee aan gratis introductiemomenten voor fiets en step, van juni tot september 2023 aan de Ninoofsepoort. Geen eigen fiets of step? Leen er dan eentje ter plaatse.
Sport en spel in het groen
© Xavier Claes

Sport en spel in het groen

Gaan we buiten spelen?

In deze mooie selectie speelpleinen, dierenparken en kinderboerderijen van Leefmilieu Brussel vind je zeker een plek waar je nog meer kan ravotten.Ketmet
© Ketmet

Ketmet

Het grootste overdekte speelplein van Brussel? Dat is Ketmet, onder de grote hal van de Abattoir van Anderlecht. Elke woensdag van 12u tot 16u 1000 m2 om te spelen, sporten, ontmoeten, en een heerlijk vieruurtje te proeven.
Zwemmen in openlucht
© FLOW

Zwemmen in openlucht

Verkoeling zoeken in het water of gewoon wat plonsen in openlucht? Het kan voor het derde jaar op rij bij het zwembad van FLOW!
Kom naar stadsboerderij Neerhof
© Neerhof

Kom naar stadsboerderij Neerhof

Zin om de boerderij te ontdekken? Ga eens langs want daar valt altijd wel iets te beleven.
Bewonder je over de dieren en speel op de grote speelweide elke weekdag van 9:00 tot 17:00.
Pingpong-talent?

Pingpong-talent?

Op vrijdagnamiddag zet GC De Pianofabriek de pingpongtafel in de Fortstraat (Sint-Gillis).
Ga het eens proberen. Of durf jij hun pingpong-kampioen Azad uitdagen?
Radio Guido
© Radio Guido

Radio Guido

Tussen 9 augustus en 2 september verwelkomt het Dapperheidsplein (Anderlecht) Radio Guido. Allerlei toffe zomeractiviteiten zoals speeleilanden, een sportbox. Van woensdag tot zaterdag vollen bak ambiance.