Een zomer lang Playcation 2023

Samen maken we van Brussel een stad op kindermaat. 
En moedigen vrij en niet-begeleid spelen voor meisjes en jongens aan.

Waar kan je spelen en sporten?

Ontdek wat je deze zomer kan doen

Waar kan je deze zomer nog spelen en sporten?

Pump Track
© Ride Your Future

Pump Track

Geen gewoon fietsparcours, maar eentje met véél hobbels en bochten. Ideaal voor je fietsconditie en urenlang plezier op het enige Pump Park in Brussel. Ook voor beginners.
Beachvolley op Tour en Taxis

Beachvolley op Tour en Taxis

Ontdek er de gloednieuwe beachvolleybalvelden! Voor doorgewinterde spelers of gewoon voor wie met vrienden plezier wilt maken. Het fijne zand en de professionele uitrusting zorgen voor optimale speelomstandigheden. Vergeet wel je eigen bal niet! Game, set, match!

Met Playcation een zomerlang spelen

Deze zomer kan je op meer dan 20 plekken vrij spelen, ravotten en sporten. Verspreid over Brussel vind je speel- en sportimpulsen in de publieke en semi-publieke ruimte, vooral voor kinderen en ook voor volwassenen.
Daar bepaalt het kind zelf wat het doet en waarop het reageert. De speelruimtes of spelprikkels moedigen het kind aan om creatieve, sociale, zintuigelijke of motorische ervaringen op te doen of om de natuur te beleven. Het eigen initiatief en fantasie van het kind worden aangesproken. 
Want de VGC gaat voor een kindvriendelijke stad, voor elk Brussels kind!
Dit VGC-initiatief komt tot stand in samenwerking met verschillende Brusselse organisaties en experten in vrij en niet-begeleid spelen en bewegen.

Verder op deze pagina kan je naar het overzicht van alle activiteiten. Wil je in een oogopslag zien waar je kan spelen? Ga dan naar de kaart met alle Playcation-locaties.