Een zomer lang spelen en bewegen met Playcation

De Brusselse ketjes zullen deze zomer weer vrij kunnen spelen en bewegen! Met Playcation, op verschillende plekken in Brussel, en extra 21 nieuwe initiatieven.

Waar kan je spelen?

Ontdek op de kaart waar je al dat spel- en beweegplezier kan vinden. Per locatie kan je doorklikken om te weten wat je er kan doen. 

Wat wil je doen? 

Dit zijn alle projecten waar je terecht kan, met info over wat je er kan doen, wanneer en op welke plek. Want er is zoveel te doen: bouwen en knutselen, spelen in een megagrote zandbak of op een bergtop(je), een reus(in) tot leven wekken, ... Alle Playcation-initiatieven zijn gratis. En kinderen kiezen zelf wat te doen en hoelang ze blijven. Dankzij vele speelexperten en andere speelmakkers. 

© Miette Thieren

Zin om deze zomer nog meer te spelen en sporten? Hier kan je ook terecht.

Pump Track
© Ride Your Future

Pump Track

Geen gewoon fietsparcours, maar eentje met véél hobbels en bochten. Ideaal voor je fietsconditie en urenlang plezier op het enige Pump Park in Brussel. Ook voor beginners.
Beachvolley op Tour en Taxis

Beachvolley op Tour en Taxis

Ontdek er de beachvolleybalvelden! Voor doorgewinterde spelers of gewoon voor wie met vrienden plezier wilt maken. Het fijne zand en de professionele uitrusting zorgen voor optimale speelomstandigheden. Vergeet wel je eigen bal niet! Game, set, match!
Ravotten in de speelzones van het Zoniënwoud
© Bart Goossens

Ravotten in de speelzones van het Zoniënwoud

In het Zoniënwoud vind je vijf speelzones waar je naar hartenlust kan ravotten. Probeer ze zeker eens uit, ideaal bij hoogzomer temperaturen.

Doe mee met N22 Zomert

Doe mee met N22 Zomert

Ook met de gemeenschapscentra zit je de komende maanden goed! Doe mee, laat je verrassen en geniet van een bruisende zomer vol leuke activiteiten en gezellige ontmoetingen in jouw buurt, voor jong èn oud. Ontdek hun zomeraanbod en laat je inspireren.
Sport en spel in het groen
© Xavier Claes

Sport en spel in het groen

Gaan we buiten spelen?

In deze mooie selectie speelpleinen, dierenparken en kinderboerderijen van Leefmilieu Brussel vind je zeker een plek waar je nog meer kan ravotten.Ketmet
© Ketmet

Ketmet

Het grootste overdekte speelplein van Brussel? Dat is Ketmet, onder de grote hal van de Abattoir van Anderlecht. Elke woensdag van 12u tot 16u 1000 m2 om te spelen, sporten, ontmoeten en een heerlijk vieruurtje te proeven.
Zwemmen in openlucht
© FLOW

Zwemmen in openlucht

Verkoeling zoeken in het water of gewoon wat plonsen in openlucht? Het kan dit jaar opnieuw bij het zwembad van FLOW!
Kom naar stadsboerderij Neerhof

Kom naar stadsboerderij Neerhof

Zin om de boerderij te ontdekken? Ga eens langs want daar valt altijd wel iets te beleven.
Verwonder je over de dieren en speel op de grote speelweide, elke weekdag van 9u tot 17u.
Stadssporten in 5 Brusselse parken
© Leefmilieu Brussel

Stadssporten in 5 Brusselse parken

Parkour, Slack line, Streetball, running, multi sport… Ontdek hier waar je terecht kunt!
Van mei tot september maak je in de gewestelijke parken van Brussel kennis met deze stadssporten. Iedereen welkom: jong en oud!
Op de beweegbank blijf je niet stilzitten!

Op de beweegbank blijf je niet stilzitten!

De beweegbank is een alles-in-één toestel waar je een waaier van lichaamsoefeningen kan uitvoeren. Voor jong en oud, en gratis en onbeperkt te gebruiken. Tot 15/07 aan GC De Kroon, daarna tot 31/10 aan GC De Kriekelaar.

Zo zag Playcation 2023 eruit

In de zomer 2023 kon je via Playcation ook vrij spelen, ravotten en sporten. Toen waren er 21 speel- en sportinitiatieven, verspreid over de stad.