Lokale dienstencentra

Een lokaal dienstencentrum is een ontmoetingsplek in de buurt waar buurtbewoners, ongeacht hun leeftijd, terecht kunnen voor een warme maaltijd en allerhande activiteiten. Naast een plek om andere mensen bij een kop koffie of soep te ontmoeten, kan u er ook terecht met vragen over (thuis)zorg of deelnemen aan hobby- en sportactiviteiten zoals yoga, tai-chi, … De dienstencentra bieden ook diverse taallessen of computerlessen aan.

Wanneer nodig gaat het dienstencentrum met u mee op weg naar de gepaste hulp- en dienstverlening. Het dienstencentrum is een betrokken partner in het buurtwerk en slaat de brug naar de gespecialiseerde (thuiszorg)diensten in de wijk. Op die manier wil het dienstencentrum u helpen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. U kan er naar de kapper gaan, hulp krijgen bij het wassen, voetverzorging krijgen en gebruik maken van andere hygiënische zorgen.

In het dienstencentrum kan u daarnaast terecht voor een warme maaltijd, krijgt u hulp bij het boodschappen doen of bij kleine huishoudelijke klussen, kan u voor uw verplaatsingen gebruik maken van de aangeboden vervoersdienst, kan u een personenalarmsysteem uitlenen,…

Een dienstencentrum staat open voor iedereen,  los van de ideologische, filosofische en godsdienstige overtuiging van de gebruiker. 

In Brussel zijn er 19 erkende lokale dienstencentra waar je van harte welkom bent!

Type
Sorteren op