n Brussel - naar homepage

Werken voor Ketjes, is dat iets voor jou?

Wist je dat er in Brussel meer dan 2 kindjes per uur geboren worden? Dat is heel wat… maar liefst 50 verse Brusselse spruiten per dag.

Wil je graag voor hen aan de slag in de kinderopvang als: begeleider, pedagoog, leidinggevende,…? Dan moet je vooral een warm hart hebben voor onze allerjongste Brusselse ketjes. Zij en hun ouders vertrouwen op jou. Geen enkele dag in de kinderopvang is hetzelfde, het is een job vol afwisseling waar je creatief in kan zijn, liefde kan geven en waarbij je iedere dag een glimlach op die kleine gezichten kan toveren.
De Vlaamse overheidsdienst voor werkbegeleiding (VDAB) maakte zelfs een filmpje over werken in de kinderopvang.

www.youTube.com, Beroepenfilm begeleider kinderopvang - gepubliceerd door VDAB-TV

Hoeveel je kan verdienen is afhankelijk van veel verschillende factoren, zoals: je ervaring, je leeftijd, je diploma, of je voltijds of deeltijds werkt, je gezinssituatie, etc....
Hier kan je twee getuigenissen van kindbegeleiders over hun loon terugvinden:

Kan je zomaar aan de slag?

Het goede nieuws is dat er een grote vraag is naar werknemers in de kinderopvang in Brussel. Het is natuurlijk wel nodig dat je een geschikte opleiding volgt, voor we je de zorg over onze jonge ketjes toevertrouwen.

Er zijn veel beroepen binnen de kinderopvang en ook heel wat bijhorende opleidingen. Zowel in het middelbaar, hoger of volwassenenonderwijs zijn er verschillende richtingen die jou kunnen voorbereiden. Wil je weten welke opleiding je waar kan volgen, dan kan je kijken op www.onderwijskiezer.be.
Om je wat op weg te helpen, drie veelvoorkomende beroepen binnen de kinderopvang zijn die van: