Ik zoek een studierichting in het secundair onderwijs

Word je warm van een job in de kinderopvang?

Babysit je graag en geniet je ervan om voor de allerkleinsten te zorgen? Ben je een echte speelvogel en laat je kinderen graag de wereld ontdekken? Maak je graag mee het verschil voor kinderen en gezinnen? Kies dan voor een studierichting die bij je past en die je voorbereidt op een job in de kinderopvang. Ontdek hieronder de studierichtingen die naar deze topjob leiden.

Kies een studierichting die je voorbereidt op de kinderopvang   

Als je graag in de toekomst in de kinderopvang wil werken, dan kun je daar nu al naartoe werken. Door een studierichting te kiezen bijvoorbeeld die je daar op voorbereidt. De  studierichting ‘zorg en welzijn’ is daar perfect voor. Je leert er hoe je kinderen en volwassenen kunt helpen en verzorgen in hun dagelijkse leven. Kies in het 7de jaar voor het specialisatiejaar kinderzorg.

Waar kun je in Brussel kiezen voor zorg en welzijn?

Sint-Guido Instituut
Sainte-Adresseplein 12
1070 Anderlecht
Sint-Guido-Instituut

GO! Technisch Atheneum Jette
Léon Theodorstraat 80
1090 Jette
tajette.be

GO! Victor Hortaschool 
Oud-Strijderslaan 200
1140 Evere
Hortaschool Evere

Het secundair onderwijs hervormd

Het secundair onderwijs vormt de bestaande studierichtingen om tot studiedomeinen die dichter aanleunen bij de noden van de arbeidsmarkt. De eerste twee graden zijn al vernieuwd, dit schooljaar (2023-2024) is de derde graad aan de beurt. In het schooljaar 2025-2026 bouwt het onderwijs ook de specialisatiejaren om (7de jaar). Elke relevante hervorming passen we aan op deze pagina om je zo goed mogelijk te informeren. Meer weten over hoe het secundair onderwijs in elkaar zit? Bekijk dan het filmpje.

Type
Sorteren op