Brussel verbindt

Brussel is een bruisende stad waar mensen zich verbonden voelen met elkaar. We brengen Brusselaars samen in hun buurt, ook ouderen. Ons cultuuraanbod is tegelijk nabij en kosmopolitisch.

Sint-Lambrechts-Woluwe-Georges Henripark-Print
© Sophie Nuytten

Brussel is een bruisende stad waar mensen zich verbonden voelen met elkaar

Mensen die zich engageren of vrijwilligerswerk doen, voelen zich gelukkiger. De VGC ondersteunt initiatieven die Brusselaars met elkaar verbinden. In de buurt, in het verenigingsleven én online.

Illustratie dansers

We brengen Brusselaars samen in hun buurt, ook ouderen

De VGC wil dat jongeren én ouderen graag en gelukkig in de stad wonen. Daarom verlagen we de drempels voor cultuur en sport, investeren we in duurzame stadsvernieuwing en subsidiëren we wijkwerkingen.

Mensen in hal van GC Nohva
© GC Nohva

We werken aan een kosmopolitisch aanbod van cultuur, kunst en erfgoed

De VGC wil zoveel mogelijk Brusselaars toegang geven tot diverse vormen van kunst, cultuur en erfgoed. Het is belangrijk dat Brusselaars zich thuis voelen in gastvrije gemeenschapscentra, lokale dienstencentra en bibliotheken. Ook daar kunnen ze mee vorm geven aan hun stad. We investeren verder in de infrastructuur van de gemeenschapscentra en bouwen die zoveel mogelijk uit tot plekken met verschillende functies. Startende kunstenaars, muzikanten en collectieven bieden we kansen om te innoveren, en we investeren mee in tijdelijke én duurzame ruimte voor artistieke productie en cultuur.