Zoekresultaten

144 resultaten

VGC organiseert ‘Café Volonté’ om vrijwilligers te bedanken

Image
Op zaterdag 7 oktober organiseert de VGC voor de eerste maal ‘Café Volonté’. Dit wordt hét feest om de Brusselse vrijwilligers binnen vrije tijd in de bloemetjes te zetten. Iedereen die zich inzet in één van de talrijke organisaties binnen het sociaal-cultureel werk, het jeugdwerk, cultuur, erfgoed of sport in Brussel wordt van harte uitgenodigd in de Grand Hospice in Brussel-Stad. Met ‘Café Volonté’ wil de VGC alle vrijwilligers van harte bedanken en ze de kans geven om elkaar te ontmoeten.
Meer over VGC organiseert ‘Café Volonté’ om vrijwilligers te bedanken

VGC en VI.BE lanceren participatietraject rond noden van Brussels muzieklandschap

Image
Met een grootschalig onderzoek willen de VGC en VI.BE het rijke muzikale landschap in Brussel beter in kaart brengen en een duidelijker zicht krijgen op de noden van de sector. De resultaten van dit onderzoek moeten de basis vormen voor het toekomstige beleid van de VGC rond de ondersteuning van iedereen die de diverse muzikale scenes in Brussel vorm geeft. Tot 8 oktober kan alvast een digitale enquête ingevuld worden.
Meer over VGC en VI.BE lanceren participatietraject rond noden van Brussels muzieklandschap

Veel interesse voor vierde infobeurs voor zij-instromers in het onderwijs

Image
Op 13 september 2023 organiseerde de VGC voor de vierde keer de infobeurs ‘Word leerkracht in Brussel’. Nieuwsgierige kandidaten kregen antwoorden op hun vragen over een job in het onderwijs.
Meer over Veel interesse voor vierde infobeurs voor zij-instromers in het onderwijs

VGC trekt volop de kaart van gedeeld gebruik van sportinfrastructuur in Brusselse scholen

Image
De populariteit van het Nederlandstalig onderwijs en de Nederlandstalige sportverenigingen gaat gepaard met een grote vraag naar bijkomende infrastructuur. De VGC beantwoordt deze vraag positief door resoluut in te zetten op gedeeld gebruik van sportfaciliteiten in scholen, een win-winsituatie. En het bewijst de ambitie van de VGC om zoveel mogelijk Brusselaars kwalitatief te doen sporten en bewegen, in en buiten de schoolcontext.
Meer over VGC trekt volop de kaart van gedeeld gebruik van sportinfrastructuur in Brusselse scholen

Basisschool Nieuwland in hartje Brussel feestelijk geopend

Image
1 september 2023 was niet alleen de start van het nieuwe schooljaar voor de leerlingen van Basisschool Nieuwland in centrum Brussel. Het was, in aanwezigheid van Brussels minister Sven Gatz, ook een feestelijk moment om de afwerking van een groot renovatieproject voor het Nederlandstalig onderwijs in de regio te vieren.
Meer over Basisschool Nieuwland in hartje Brussel feestelijk geopend

VGC legt eerste steen van onderwijscampus STREAM in Anderlecht

Image
Met een eerstesteenlegging op 30 augustus, gaf de VGC het officiële startschot voor de bouwwerken van Campus STREAM, een innovatief en klimaat-proof onderwijscomplex aan het kanaal in Anderlecht. In samenwerking met het GO! en de gemeente Anderlecht, bouwt de VGC er een nieuwe campus van 21.000 m² voor een Nederlandstalig kinderdagverblijf, basisschool en secundaire school. Goed voor een capaciteitsuitbreiding van 1280 leerlingen.
Meer over VGC legt eerste steen van onderwijscampus STREAM in Anderlecht

Brussels secundair volwassenenonderwijs krijgt extra begeleider

Image
De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) investeert komend schooljaar 68.656 EURO in extra cursistenbegeleiding in het secundair volwassenenonderwijs (beter gekend als het tweedekansonderwijs) van het Centrum voor volwassenonderwijs (CVO). Zo krijgen meer kwetsbare jongeren toch de kans om een diploma te halen.
Meer over Brussels secundair volwassenenonderwijs krijgt extra begeleider

Bezoek aan Talentboost 2023: “inzet op taal en talent”

Image
Het Onderwijscentrum Brussel (OCB) van de Vlaamse Gemeenschapscommissie organiseert voor de 18de keer een vakantieaanbod voor anderstalige nieuwkomers en kinderen met een andere thuistaal die het moeilijk hebben met het Nederlands. Kinderen van zes tot en met twaalf jaar, afkomstig uit 28 verschillende landen leren al spelend Nederlands.
Meer over Bezoek aan Talentboost 2023: “inzet op taal en talent”

Meer zij-instromers naar Brussel met ambitieus actieplan

Image
Brussels minister Sven Gatz, bevoegd voor onderwijs binnen de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), rolt zijn actieplan om het lerarentekort het hoofd te bieden verder uit. Op zijn initiatief krijgen zij-instromers extra opleidingstijd, bovenop de Vlaamse lerarenbonus, om een pedagogisch bekwaamheidsbewijs te behalen. De eerste scholen krijgen nu hun facturen terugbetaald.
Meer over Meer zij-instromers naar Brussel met ambitieus actieplan