Persberichten

32 resultaten
Meer over VGC zet jongeren in de cockpit

VGC zet jongeren in de cockpit

Image
Vrijdag 8 januari 2021 — Brussel bulkt van het talent. Er wonen tienduizenden kinderen en jongeren, met elk hun eigen verhaal en hun kijk op de stad. De VGC laat jongeren mee het toekomstverhaal van Brussel schrijven. Samen met twee Brusselse hogescholen wordt een traject opgezet voor studenten Sociaal Werk om jeugdorganisaties in beeld te brengen. De VGC zoekt daarnaast ook jongeren om mee beleidsplannen van Brusselse jeugdorganisaties te beoordelen.
Meer over VGC lanceert projectoproep om jongeren tijdens de coronacrisis te ondersteunen

VGC lanceert projectoproep om jongeren tijdens de coronacrisis te ondersteunen

Image
De VGC lanceert de projectoproep ‘Jong zijn in tijden van corona’. Met deze projectoproep wil de VGC creatieve en ludieke projecten ondersteunen die tijdens de coronacrisis inzetten op het welbevinden en het juist informeren van Brusselse jongeren.
Meer over VGC-meerjarenplan 2021-2025: Brussel maken we samen

VGC-meerjarenplan 2021-2025: Brussel maken we samen

Image
Meerjarenplan 2021-2025
Het VGC-College presenteert vandaag voor het eerst in de geschiedenis van de VGC een strategisch meerjarenplan dat alle aspecten van het VGC-beleid samenbrengt. Dit ambitieus plan vertaalt de beleidskeuzes in concrete doelstellingen en acties voor de komende jaren.
Meer over VGC ondersteunt ook komende maanden noodopvang op school

VGC ondersteunt ook komende maanden noodopvang op school

Image
© CDC on Unsplash
Basisscholen die de komende maanden, ook tijdens de vakantie, de opvang van hun leerlingen op school blijven garanderen, kunnen opnieuw rekenen op de ondersteuning van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.
Meer over VGC plant nieuwe grootschalige schoolinfrastructuur op Anderlechtse Walcourt-Deleerssite

VGC plant nieuwe grootschalige schoolinfrastructuur op Anderlechtse Walcourt-Deleerssite

Image
Op voorstel van Brussels minister Sven Gatz, koos het VGC-College de Walcourt-Deleerssite voor de realisatie van twee basis- en twee secundaire scholen tegen 2024.
Meer over Zomerse woontours in Brussel

Zomerse woontours in Brussel

Image
In augustus organiseren Wonen in Brussel en Brukselbinnenstebuiten voor het eerst vijf zomerwoontours. Tijdens vier fietstours en een wijkwandeling verkent u hoe het leven in Brussel verloopt tijdens de zomer. Interessant voor iedereen die onze hoofdstad op een andere manier wil leren kennen.
Meer over Staycation BXL maakt van Brussel de meest verrassende vakantiebestemming

Staycation BXL maakt van Brussel de meest verrassende vakantiebestemming

Image
© Karolina Szejda
Een onvergetelijke zomervakantie voor en door Brusselaars.
Meer over VGC lanceert oproep voor een staycation voor en door Brusselaars

VGC lanceert oproep voor een staycation voor en door Brusselaars

Image
© Sophie Nuytten
Dinsdag 9 juni 2020 — De Vlaamse Gemeenschapscommissie vraagt aan organisaties en de Brusselse bewoners om een aangepast en uitgebreid vrijetijdsaanbod uit te werken voor Brusselaars die een staycation houden, zij blijven tijdens de zomervakantie thuis. Iedereen met een idee om er een onvergetelijke zomer van te maken, kan tot 10.000 euro steun krijgen voor het organiseren van jeugd-, cultuur-, sport- en vrijetijdsactiviteiten. De oproep wil de vele kunstenaars opnieuw aan de slag helpen.
Meer over Ook in coronatijden 250 plekken in de Study Spaces, verspreid over Brussel

Ook in coronatijden 250 plekken in de Study Spaces, verspreid over Brussel

Image
Studenten studeren in Jeugdcentrum Aximax.
© Brik
Brik – Student in Brussel organiseert, met financiële steun van de VGC, elke examenperiode Study Spaces, waar studenten samen kunnen studeren. Omdat voldoende afstand houden op dit moment erg belangrijk is, heeft elke plek minder capaciteit dan gewoonlijk. Gelukkig kan Brik dankzij enkele nieuwe locaties nog steeds 250 studenten een plaats bieden.