Persberichten

130 resultaten

Sint-Lambrechts-Woluwe krijgt onderwijscampus van 7,7 miljoen

Image
Burgemeester Maingain van Sint-Lambrechts-Woluwe en Brussels minister Sven Gatz, in de VGC bevoegd voor Nederlandstalig onderwijs en Scholenbouw, slaan de handen in elkaar voor een nieuwe onderwijscampus in de gemeente. De dubbele basisschool Prinses Paola en de gemeentelijke academie worden er gehuisvest en het complex krijgt er nog een sportzaal bovenop.
Meer over Sint-Lambrechts-Woluwe krijgt onderwijscampus van 7,7 miljoen

VGC geeft opnieuw subsidies voor meertalige projecten op school

Image
Nederlandstalige basis- en secundaire scholen en scholen van het deeltijds kunstonderwijs in Brussel kunnen bij de VGC opnieuw subsidies aanvragen voor meertalige projecten op school. Brussels minister Sven Gatz bezocht in dat kader het Imelda-instituut in Sint-Jans-Molenbeek, dat een gesubsidieerd meertalig project heeft lopen.
Meer over VGC geeft opnieuw subsidies voor meertalige projecten op school

Onderwijscampus Kompas in Schaarbeek feestelijk geopend

Image
Schaarbeek, 12 mei 2023 – Op vrijdag 12 mei 2023 werd Campus Kompas, gelegen aan de Gallaitstraat in Schaarbeek, feestelijk geopend in aanwezigheid van de collegeleden van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). De nieuwe scholencampus geeft onderdak aan een basisschool, een tienerschool en een highschool, en ook TransfoCollect, Ratatouille (onderdeel van D’Broej) en de Chiro van Schaarbeek namen er hun intrek. Daarnaast kan ook gemeenschapscentrum De Kriekelaar gebruikmaken van de nieuwe ruimte tussen de Gallaitstraat en de Vanderlindenstraat.
Meer over Onderwijscampus Kompas in Schaarbeek feestelijk geopend

1,5 miljoen euro voorzien voor energiebesparingen in scholen

Image
In het kader van de oproep ‘Energiezorg op school’, wordt anderhalf miljoen euro vrijgemaakt voor scholen die energiebesparende werken willen uitvoeren. Dit is ruim een miljoen euro meer dan vorig jaar. Voor het eerst kunnen scholen ook een subsidieaanvraag indienen voor het plaatsen van zonnepanelen.
Meer over 1,5 miljoen euro voorzien voor energiebesparingen in scholen

Opening Campus Technologie geeft Leersteuncentrum Kasterlinden wind in de zeilen

Image
© Eva Vanhengel
In Sint-Agatha-Berchem werd de Campus Technologie plechtig geopend. Deze campus wordt de nieuwe thuis voor het Leersteuncentrum Kasterlinden. Ook de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB’s) van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en het gemeenschapsonderwijs (GO!) krijgen er onderdak.
Meer over Opening Campus Technologie geeft Leersteuncentrum Kasterlinden wind in de zeilen

Vrije basisschool Parkschool geeft refter make-over

Image
© Eva Vanhengel
De vrije basisschool Parkschool in Vorst ontvangt van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) een subsidie van 80.000 euro om de schoolrefter op te knappen. De ruimte krijgt een make-over tot een moderne en eigentijdse plek waar kleine groepjes leerlingen gezellig en rustig kunnen tafelen.
Meer over Vrije basisschool Parkschool geeft refter make-over

Stadskriebels palmt Tour en Taxis in op zondag 7 mei

Image
© Sil De Boeck
Stadskriebels palmt Tour en Taxis in op zondag 7 mei. De succesformule blijft dezelfde: je maakt kennis met allerlei leuke sport- en doe-activiteiten, aangevuld met animatie, performance, dans en muziek.
Meer over Stadskriebels palmt Tour en Taxis in op zondag 7 mei

Leerlingen Sint-Pieterscollege Jette lanceren raket de ruimte in

Image
© Eva Vanhengel
De leerlingen van het Sint-Pieterscollege in Jette nemen dit voorjaar met hun eigen experiment deel aan de lanceercampagne van een raket. Een stralingsexperiment, door de leerlingen bedacht en uitgewerkt, wordt binnen het Europese Texus-programma met een raket tot 250 km hoogte in de atmosfeer gebracht.
Meer over Leerlingen Sint-Pieterscollege Jette lanceren raket de ruimte in

Gratis atelierruimte voor kunstenaars in de Brusselse gemeenschapscentra tijdens de zomer

Image
Ben je een professionele kunstenaar of heb je plannen in die richting? Heb je een duidelijke link met Brussel en ben je op zoek naar een ruimte voor je project?  Deze zomer stellen de Brusselse gemeenschapscentra opnieuw hun ruimte gratis ter beschikking voor kunstenaars waar ze hun artistieke project of onderzoek kunnen ontwikkelen. De VGC helpt om de meest geschikte plek te vinden.
Meer over Gratis atelierruimte voor kunstenaars in de Brusselse gemeenschapscentra tijdens de zomer