Persberichten

67 resultaten

'Eenzaamheid is een probleem van iedereen' - Het middenveld en de politiek zoeken samen concrete oplossingen

Image
Eenzaamheid is universeler dan men soms laat uitschijnen. Bijna de helft van de Belgen maakt het mee en in 2015 was 11% van de Brusselaars ontevreden over zijn sociale contacten. Odisee lanceert vandaag de ‘Resokit’-tool en voerde op vraag van de VGC een onderzoek uit om de thematiek in beeld te brengen en beleidsadviezen boven water te halen. “Eenzaamheid is een subjectief gevoel, waarvoor maatwerk nodig is.” Hoe kan het beleid het mogelijk maken om het gevoel van eenzaamheid of om het sociaal isolement een halt toe te roepen? Wat is de rol van een netwerk hierin? Op de Studiedag tegen Eenzaamheid (21/10) doorbreken we het taboe en gaan we in dialoog op zoek naar oplossingen. 
Meer over 'Eenzaamheid is een probleem van iedereen' - Het middenveld en de politiek zoeken samen concrete oplossingen

Campus COOVI in Anderlecht krijgt vernieuwde buitenruimte

Image
Op initiatief van Brussels minister Sven Gatz, in de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw, krijgen de Nederlandstalige onderwijsinstellingen op de COOVI- campus een BuitenSpel-subsidie van 200.000 euro. Met deze subsidie kunnen de scholen hun buitenruimte herinrichten tot een multifunctioneel outdoor sportterrein.
Meer over Campus COOVI in Anderlecht krijgt vernieuwde buitenruimte

Startschot voor het nieuwe open huis van de Nederlandstalige Muziekacademie in Sint-Agatha-Berchem

Image
De gemeente Sint-Agatha-Berchem, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Vlaamse overheid werken samen aan een snelle realisatie van een nieuw gebouw voor de Nederlandstalige Muziekacademie in de Dr. Charles Leemansstraat.  
Meer over Startschot voor het nieuwe open huis van de Nederlandstalige Muziekacademie in Sint-Agatha-Berchem

Sven Gatz legt eerste steen voor renovatie en turnzaal van uitgebreide basisschool Scheutplaneet

Image
Brussels minister Sven Gatz heeft de eerste steen gelegd voor de turnzaal en de renovatie en uitbreiding van de Anderlechtse school Scheutplaneet. Na de werken zullen 480 leerlingen in de gerenoveerde en nieuwe infrastructuur school kunnen lopen.
Meer over Sven Gatz legt eerste steen voor renovatie en turnzaal van uitgebreide basisschool Scheutplaneet

Tweede Brusselse Dag van de Meertaligheid zet meertalig onderwijs centraal

Image
Zaterdag vond in het Brussels parlement de tweede Dag van de Meertaligheid plaats. Onder het motto Let’s BeTalky Again, was het centrale gespreksthema van deze editie meertaligheid in het onderwijs.
Meer over Tweede Brusselse Dag van de Meertaligheid zet meertalig onderwijs centraal

GO! Freinet bassischool De Telescoop in Laken officieel open

Image
Opening basisschool de telescoop_rondleiding
In aanwezigheid van Brussels minister Sven Gatz, in het college van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) bevoegd voor Nederlandstalig onderwijs en Scholenbouw, vond de officiële inhuldiging plaats van GO! Freinet bassischool De Telescoop in Laken. De nieuwbouw kadert in de ambitie van de VGC om minstens 3.000 extra plaatsen te creëren in het Nederlandstalig basisonderwijs van het Brussels Gewest.
Meer over GO! Freinet bassischool De Telescoop in Laken officieel open

Ook in het Nederlandstalig onderwijs Brussel wordt geprikt

Image
Leerlingen van het Unesco Atheneum Koekelberg wachten op een prik
De Vlaams Gemeenschapscommissie (VGC) verhoogt, samen met BruZEL en de Nederlandstalige secundaire scholen in Brussel, de vaccinatiegraad bij leerlingen door onder andere op scholen ter plaatse te vaccineren. Deze week zijn de eerste drie scholen aan de beurt, zo laat Brussels het collegelid, bevoegd voor onderwijs in de VGC weten. Woensdag 15 september werden de eerste prikken toegediend.
Meer over Ook in het Nederlandstalig onderwijs Brussel wordt geprikt

Minister Gatz huldigt gerenoveerde Lutgardisschool te Elsene in

Image
Brussels minister Sven Gatz, in het college van de VGC bevoegd voor Scholenbouw en Nederlandstalig Onderwijs, heeft de gerenoveerde Lutgardisschool in Elsene ingehuldigd. Na drie jaar lang in de Kazerne van Etterbeek te hebben verbleven, komt de Lutgardisschool terug thuis in de Emile de Bécolaan te Elsene.
Meer over Minister Gatz huldigt gerenoveerde Lutgardisschool te Elsene in

Minister Sven Gatz volgt een ICT-les bij Ligo Brusselleer

Image
Brussels minister Sven Gatz, in het college van de Vlaamse Gemeenschapscommissie bevoegd voor Nederlandstalig onderwijs, heeft een ICT-les bijgewoond bij Ligo Brusselleer. De minister wil hiermee aandacht vragen voor de Week van de Geletterdheid die deze week loopt met als focus digitale inclusie bij lokale besturen.
Meer over Minister Sven Gatz volgt een ICT-les bij Ligo Brusselleer