Wonen in Brussel

Alle informatie over wonen in Brussel

Op zoek naar een woning of overweegt u om in Brussel te komen wonen? Ontdek alles over huren, kopen, premies en belastingen op woneninbrussel.be

Ontdek Brussel met een woontour

Ga mee op woontour en verken de Brusselse wijken. Een woontour is een gegidste rondleiding met de fiets, bus of te voet. Tijdens een tour krijgt u informatie over de buurten en ontdekt u de woonmogelijkheden in Brussel. Er zijn woontours over cohousing, wonen in het groen, wonen in de kanaalzone en veel meer.

Schrijf in voor een woontour

 

Nieuwe Brusselaar

We verwelkomen graag nieuwe Brusselaars. Maak kennis met het Nederlandstalige aanbod in Brussel. We maken u wegwijs in de stad, zodat u zich thuis voelt in Brussel. 

U krijgt een onthaalpakket thuis in de bus. In het pakket vindt u De Stadsmus en een paar kleine verrassingen. De Stadsmus is een klein boekje boordevol praktische informatie en initiatieven van de VGC.

Voor meer informatie over het onthaalbeleid mail naar info@vgc.be.

Info en nieuws over Brussel

VisitBrussels

VisitBrussels helpt de toerist, de evenement-organisator en de Brusselaar op weg. Op hun website staat heel wat informatie over activiteiten, musea, restaurants, winkelen, uitgaan… U vindt er ook gidsen, wandelingen en kaarten van Brussel. Ook is er een functie voor het reserveren van uw overnachting in Brussel. Verder vindt u informatie voor specifieke doelgroepen zoals jongeren, mensen met beperkte mobiliteit, holebi’s, gezinnen met kinderen…

Muntpunt

Muntpunt  is een bib en informatiecentrum, voert promotie voor Brussel en stimuleert ontmoetingen. U kan er terecht voor activiteiten: een leesclub, een spelavond, een debat, een boekvoorstelling,… U vindt er informatie over wonen, werken, studeren, cultuur… in Brussel. 

Via UiTinBrussel  krijgt u verrassende suggesties, Brussel-inspiratie en de culturele en vrijetijdsagenda van heel de stad. 

BRUZZ

BRUZZ  is het mediamerk voor Brussel. Dankzij BRUZZ komt u te weten wat er gebeurt in de hoofdstad: op radio, tv, print en online. Met als baseline ‘You Are the City’ richt BRUZZ zich tot iedereen die gebruikmaakt van de stad. Tot de Brusselaar dus, of die nu Nederlands- of anderstalig is. BRUZZ is er ook voor wie in Brussel werkt, er even op bezoek is of er vanuit het buitenland komt wonen.

Fietser in maatpak in het verkeer