Nieuws

104 resultaten

Oproep: Wees een warme Brusselaar, word buddy voor een nieuwkomer!

Image
Het CoNnect Brussel buddyproject bouwt bruggen tussen nieuwe en minder nieuwe Brusselaars. De buddy’s zien elkaar een half jaar lang minstens 2 keer per maand. Ze kiezen zelf wat ze samen doen. Zo zorgen we voor een warm welkom voor nieuwkomers.
Meer over Oproep: Wees een warme Brusselaar, word buddy voor een nieuwkomer!

Kom op 3 juni naar de dag van de e-inclusie

Image
Op zaterdagvoormiddag 3 juni zetten we alle Brusselse initiatieven rond e-inclusie in de kijker. Je ontdekt er welke opleidingen en workshops je kunt volgen én krijgt de kans om al je digitale vragen te stellen. Van Tax-on-web of Smartschool tot online een afspraak maken of solliciteren: we helpen je graag.
Meer over Kom op 3 juni naar de dag van de e-inclusie

Campus Kompas feestelijk geopend

Image
Op vrijdag 12 mei 2023 werd Campus Kompas in Schaarbeek feestelijk geopend. De multifunctionele scholencampus geeft onderdak aan een basisschool, een tienerschool en een highschool, en ook TransfoCollect, Ratatouille (onderdeel van D’Broej) en de Chiro van Schaarbeek namen er hun intrek. Daarnaast kan ook gemeenschapscentrum De Kriekelaar gebruikmaken van de nieuwe ruimte.
Meer over Campus Kompas feestelijk geopend

We hebben onze vier Bijou’kes

Image
Maak je klaar voor de derde editie van Brussels Bijoux. Dit jaar zijn ze terug met niet één, maar vier Bijou'kes. Meer dan 50 kandidaten dienden hun project in. 4 projecten werden gekozen door een jury op basis van concept en motivatie.
Meer over We hebben onze vier Bijou’kes

Doe mee aan de conferentie Child in the City

Image
Draagt jouw innovatieve werking, je nieuwe beleid of je onderzoek bij aan een kindvriendelijke stad? En wil je jouw ervaringen hierover delen? Stel je dan kandidaat voor een presentatie op de Internationale Conferentie Child in the City. Deze vindt plaats in Brussel van 20 tot 22 november 2023.
Meer over Doe mee aan de conferentie Child in the City

OPEN CALL: 100% FREE SPACE

Image
Stel je kandidaat voor een werkruimte in een gemeenschapscentrum waar je je artistieke project of onderzoek kunt ontwikkelen.
Meer over OPEN CALL: 100% FREE SPACE

Doe mee met Bruss-it en maak kans op een projectsubsidie tot 15.000 euro

Image
Bruss-it is een projectoproep van de VGC met als thema Samenwerken aan een duurzame en leefbare stad. Werk een project uit op basis van ideeën uit Stadspiratie of dien je eigen project in. De projectoproep verloopt in twee fases.
Meer over Doe mee met Bruss-it en maak kans op een projectsubsidie tot 15.000 euro

Kom op woensdagnamiddag 19 april mee buiten spelen

Image
Op woensdag 19 april is het weer Buitenspeeldag! Die namiddag kun je op meer dan 25 locaties in Brussel meedoen aan geweldige sport- en spelactiviteiten. Van een skateboard pimpen, knikkeren of bouwen met bamboe, tot sportieve uitdagingen, een pumptrack-initiatie of een graffiti-workshop. Gratis en toegankelijk voor iedereen.
Meer over Kom op woensdagnamiddag 19 april mee buiten spelen

Stem SING! naar de eerste plaats voor de visit.brussels Awards

Image
Het VGC-project SING! is geselecteerd om mee te dingen naar de visit.brussels Awards 2023, in de categorie Digital Innovation. Iedereen kan mee beslissen welk project uiteindelijk de hoofdprijs wint. Geef jij dit mooie VGC-project een duwtje in de rug? Stemmen kan tot en met maandag 17 april.
Meer over Stem SING! naar de eerste plaats voor de visit.brussels Awards

Ontdek onze Vakantiegids Zomer 2023

Image
Op zoek naar zomeractiviteiten voor kleuters, lagereschoolkinderen of leerlingen uit het secundair? Neem dan een kijkje in onze Vakantiegids Zomer 2023. De Vakantiegids bundelt per gemeente in Brussel activiteiten van Aximax, sportverenigingen, gemeenschapscentra, musea en jeugdorganisaties tijdens de zomervakantie.
Meer over Ontdek onze Vakantiegids Zomer 2023