Zoekresultaten

117 resultaten

VGC legt eerste steen van onderwijscampus STREAM in Anderlecht

Image
Met een eerstesteenlegging op 30 augustus, gaf de VGC het officiële startschot voor de bouwwerken van Campus STREAM, een innovatief en klimaat-proof onderwijscomplex aan het kanaal in Anderlecht. In samenwerking met het GO! en de gemeente Anderlecht, bouwt de VGC er een nieuwe campus van 21.000 m² voor een Nederlandstalig kinderdagverblijf, basisschool en secundaire school. Goed voor een capaciteitsuitbreiding van 1280 leerlingen.
Meer over VGC legt eerste steen van onderwijscampus STREAM in Anderlecht

Ontdek het nieuwe cursusaanbod in onze 22 gemeenschapscentra

Image
De nieuwe N22 cursusbrochure is uit! Duik in het aanbod van onze 22 gemeenschapscentra en start je reis naar ontdekking en groei. Van kleutercircus, tieneryoga en Bollywooddans voor jongeren tot pingpong- of zelfs Paint & Wine-avonden. Bekijk alle cursussen nu online of bestel een gedrukte versie van de brochure.
Meer over Ontdek het nieuwe cursusaanbod in onze 22 gemeenschapscentra

Ontdek het sportaanbod in Brussel in onze Sportgids 2023-2024

Image
De Sportgids biedt een overzicht van Nederlandstalige sportclubs en sportlessenreeksen in Brussel voor 2023-2024. Ook dit jaar vinden zowel jongeren, ouderen als personen met een beperking hier hun sport! Je kunt de Sportgids downloaden, of een papieren exemplaar bestellen of oppikken op tientallen locaties in Brussel.
Meer over Ontdek het sportaanbod in Brussel in onze Sportgids 2023-2024

Paspartoe trok met kansarme Brusselaars naar Theater Aan Zee

Image
Op woensdag 2 augustus trok Paspartoe met meer dan 150 kansarme Brusselaars naar Theater Aan Zee in Oostende. Ze genoten er van verschillende dans- en theatervoorstellingen, en van elkaars gezelschap en de goede zeelucht natuurlijk. Het werd een geslaagd uitstapje voor mensen die zich dat vaak niet of nauwelijks kunnen veroorloven.
Meer over Paspartoe trok met kansarme Brusselaars naar Theater Aan Zee

Leerlingen ontdekken Brusselse musea met Explo Expo

Image
Met Explo Expo willen we niet alleen leerlingen maar ook leerkrachten laten kennismaken met de talloze musea en tentoonstellingsruimtes in Brussel. Het is een tweedelig kunsteducatief project waarbij het thema van een museumbezoek verder geëxploreerd wordt tijdens een workshop in een gemeenschapscentrum. De tweede inschrijfperiode voor Explo Expo in schooljaar 2023-2024 loopt van 8 tot 14 september.
Meer over Leerlingen ontdekken Brusselse musea met Explo Expo

Infobeurs voor (toekomstige) leerkrachten in Brussel

Image
Overweeg je een carrière als leerkracht? Of ben je al aan de slag in een Brusselse school maar moet je nog een bewijs van pedagogische bekwaamheid behalen? Kom dan naar onze infobeurs voor zij-instromers op 13 september 2023. Je vindt er alle info over educatieve opleidingen, flexibele opleidingstrajecten, vacatures, subsidies voor zij-instromers en de administratieve voorwaarden én voordelen in Brussel.
Meer over Infobeurs voor (toekomstige) leerkrachten in Brussel

Subsidies voor energiefactuur en duurzaamheidsingrepen voor Brusselse culturele, jeugd- en sportorganisaties

Image
De VGC ondersteunt culturele, jeugd- en sportorganisaties in hun energiekosten, op korte termijn door een éénmalige tussenkomst en op lange termijn door ervoor te zorgen dat de energiefactuur naar beneden kan. Met een energiescan maakt de VGC de Brusselse vrijetijdsinfrastructuur futureproof.
Meer over Subsidies voor energiefactuur en duurzaamheidsingrepen voor Brusselse culturele, jeugd- en sportorganisaties

Jef Van Damme wordt onze nieuwe leidend ambtenaar

Image
Na een uitgebreide selectieprocedure heeft het VGC-college Jef Van Damme benoemd tot nieuwe leidend ambtenaar van de VGC. Van Damme is nu nog schepen in Sint-Jans-Molenbeek voor Vooruit. Hij volgt als leidend ambtenaar Eric Verrept op, die de functie de afgelopen 17 jaar opnam.
Meer over Jef Van Damme wordt onze nieuwe leidend ambtenaar

Save the date: Café Volonté

Image
Op zaterdag 7 oktober organiseren we Café Volonté: een dag voor alle vrijwilligers binnen het vrijetijdsaanbod in Brussel. Welkom in de tuinen van Le Grand Hospice voor verschillende workshops, live muziek, lekker eten en fijn gezelschap. Wil je alvast zeker zijn van een plekje aan tafel voor het buffet? Schrijf je dan nu in!
Meer over Save the date: Café Volonté

Een zomer lang Playcation

Image
© /
Spelen, bewegen, ravotten … dat zijn de codewoorden van Playcation 2023. Verspreid over de stad worden kinderen uitgenodigd om zich uit te leven in vrij spelen en sporten. Alle Playcation-activiteiten zijn gratis toegankelijk, zonder reservatie. Playcation komt tot stand in samenwerking met verschillende Brusselse organisaties en experten in vrij en niet-begeleid spelen en bewegen. De VGC bouwt zo mee aan een kindvriendelijke stad voor elk Brussels kind.
Meer over Een zomer lang Playcation