Studenten in Brussel

Waar studeren in Brussel?

Waar kan je studeren in Brussel? Ontdek de verschillende campussen en de Study Spaces.

Student op laptop in de VGC Study Space
© Sien Verstraeten

Wil je als student iets organiseren?

Kom uit je kot

Je bent student in Brussel, je hebt zin om een activiteit te organiseren of een project op poten te zetten, maar je bent nog op zoek naar centen? De VGC ondersteunt je graag via Kom uit je Kot, voor activiteiten die de band met Brussel, jouw studentenstad, versterken! Bekijk het inspiratiefilmpje.

Paspartoe

Voordelig met je vereniging op culturele uitstap? Dat kan, met Paspartoe. Vraag je groepspas voor verenigingen aan en geniet volop van het Brusselse culturele aanbod.

À Fonds

Ben je tussen 12 en 26 jaar? Wil je individueel iets organiseren? Met À Fonds wil de VGC-jeugddienst aanmoedigen om culturele, artistieke, sociale, sportieve, creatieve of educatieve projecten te organiseren. De jeugddienst ondersteunt je daarbij.

Uitleen

Zoek je audiovisueel materiaal of sport- en spelmateriaal voor de activiteiten van je organisatie? Wil je een fuif organiseren voor je jeugdbeweging en zoek je nog tafels en stoelen? Dan kun je bij de uitleen van de VGC terecht. Alle Nederlandstalige organisaties en initiatieven in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen voor hun socioculturele activiteiten van de uitleen gebruikmaken.

Zalen en lokalen

Op zoek naar een geschikte locatie voor een fuif, vergadering, sportactiviteit ... Zoek hier Zalen en lokalen.

Subsidies voor Sportprojecten en Sportgerichte kadervorming

Ook voor sportieve initiatieven kun je projectsubsidies  aanvragen.

Studenten optreden

Student zijn in Brussel

Alle info over wonen in Brussel, sport, cultuur, tips voor je vrije tijd, maar ook gezondheid vind je hier:

Fietsende studenten op woontour in Brussel

Werken als student

Lesgeven in Brussel

Word leerkracht in Brussel! Gemotiveerde leerkrachten zijn onmisbaar voor een kwaliteitsvol Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Op leerkrachtbxl.be ontdek je waarom je als leerkracht in Brussel écht het verschil maakt.

Word animator op een speelplein

Wat kan je verwachten als je als animator op de speelpleinen werkt? Waarom zou je animator worden? 
Alle antwoorden vind je op vgcspeelpleinen.be.

Sportactiviteiten begeleiden als lesgever of vrijwilliger?

Ben je sportlesgever of vrijwilliger? Werk je graag mee aan een sportief Brussel? Kijk op www.sportinbrussel.be/sportlesgevers.

Vrijwilligerswerk

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk in Brussel? Heb je vragen over wat daar praktisch allemaal bij komt kijken? Kom er hier alles over te weten.
Via vrijwilligerswerk leer je nieuwe mensen kennen en met anderen samen te werken. Je ontwikkelt je talenten en draagt bij tot een betere samenleving. En je maakt vooral heel veel plezier!

Groepsfoto van de speelplein animatoren