© Lander Loeckx

Buitenschoolse opvang (IBO's)

Welke jobs kan jij doen in een initiatief buitenschoolse kinderopvang (IBO).

Begeleider zijn in een IBO, wat is dat?

IBO staat voor Initiatieven Buitenschoolse Opvang, dat wil zeggen: voor- en naschoolse opvang, woensdagnamiddagen, schoolvrije dagen en vakanties of speelweken, voor ketjes van 3 tot 12 jaar oud.

Iets voor jou?

Amuseer jij je met werken voor ketjes van 3 tot 12 jaar? Ben jij bereid te werken voor én na de schooluren, op woensdagnamiddag en tijdens de vakanties? Organiseer jij graag activiteiten en kan jij creatieve ideeën omzetten in concrete initiatieven? Ben jij een teamspeler en vind jij een goede en open communicatie met collega’s, ouders én kinderen belangrijk maar vind jij het ook fijn om zelfstandig te werken met een groep kinderen?

Als begeleider in een IBO vang jij schoolgaande kinderen op in hun vrije tijd. Je zorgt voor een aangename en veilige speelomgeving waar kinderen zich goed voelen. Je zorgt voor de voorbereiding en de uitvoering van een speels en gevarieerd activiteitenprogramma, aangepast aan de leeftijd van het kind. Je staat in voor de inrichting en het onderhoud van het materiaal en de leefruimte en speelt zelf lekker mee.

Mag ik wel kinderbegeleider worden?

Om te werken in de Brusselse kinderopvang ben je minstens 18 jaar, spreek je Nederlands en voldoe je aan de voorwaarden van Kind & Gezin.

Leidinggevende in een IBO

Iets voor jou?

Geef jij graag leiding en ondersteuning aan een team van begeleiders van schoolgaande ketjes tijdens hun vrije tijd? Ben jij overtuigd dat er voor onze ketjes maximale ontwikkelingskansen liggen in buurtgerichtheid, toegankelijkheid en diversiteit? Ben jij vertrouwd met het Brede Schoolproject of wil je het beter leren kennen? Heb jij zin in samenwerken met collega’s van andere IBO’s en organisaties in de buurt? Als verantwoordelijke van een IBO zet je lijnen uit op vlak van welzijn van het kind en pedagogie die de kwaliteit van de opvang garanderen en verbeteren. Je coacht en zet processen op met de begeleiders. Je zorgt voor een goede informatiedoorstroom naar ouders en directies van de scholen waar de opvang doorgaat.

Mag ik wel leidinggevende worden?

Om te werken in de Brusselse kinderopvang ben je minstens 18 jaar, spreek je Nederlands en voldoe je aan de voorwaarden van Kind & Gezin

Wat kan je nog doen voor de ketjes in de buitenschoolse opvang?

Pedagogisch Coach

Kan jij kindbegeleiders coachen in team en individueel bij het verbeteren van de praktijk, en dat allemaal op basis van een wetenschappelijk onderbouwd pedagogisch raamwerk? Als pedagogisch coach draag je actief bij tot de verhoging van de kwaliteit van het IBO, in overleg met de leidinggevende. Je hebt aandacht voor de verschillende ontwikkelingsfasen van het kind, voor een gevarieerd aanbod aan activiteiten en begeleid spel.

Mag ik wel pedagogisch coach worden?

Om te werken in de Brusselse kinderopvang ben je minstens 18 jaar, spreek je Nederlands en voldoe je aan de voorwaarden van Kind & Gezin

Logistiek medewerker of stafmedeweker

Ben jij zorgzaam, praktisch aangelegd en werk jij hygiënisch? Wil je graag mee de dagelijkse zorg dragen voor kinderen binnen de multiculturele omgeving van de Brusselse IBO’s? Als logistieke medewerker kan je takenpakket wat verschillen. Je onderhoud dagelijks materialen en lokalen  volgens gekregen richtlijnen. Je plant je eigen opdrachten efficiënt in, rekening houdend met taakverdeling tussen collega’s en afspraken binnen het team.

Daarnaast bestaan er heel wat andere jobs binnen de IBO’s: gaande van personeelsmedewerker tot communicatiemedewerker. Check zeker onze vacatures om te zien wat er nu in de aanbieding is!

Vacatures Werken voor Ketjes

Overtuigd: Werken voor Ketjes is iets voor jou? Ontdek de openstaande vacatures!