Huisstijlgids VGC: categorie 2

Themalogo

Hoe past u het logo toe in producten en diensten van de beleidsdomeinen van de VGC?

Horizontale en verticale versie

Producten en diensten van de beleidsdomeinen van de VGC communiceren thematisch. Daarvoor worden themalogo’s op maat ontwikkeld. De themalogo's maken het grote publiek onmiddellijk duidelijk waarover het gaat. Elk themalogo is opgebouwd op dezelfde manier met een horizontale en een verticale variant.

Hieronder vindt u alvast enkele van de meest voorkomende thema’s. Er is geen vast kleurenpalet. De logo’s mogen omgezet worden in de kleur die het beste bij de communicatie-uitwerking, foto of campagne past. Neem alle richtlijnen door in de VGC Huisstijlgids Categorie 2 (pdf).

Typografie

De VGC maakt gebruik van één letterfamilie: Flanders Art. Alle gewichten uit deze familie mag u gebruiken. Deze fontfamilie gebruikt u zowel voor print- als digitale toepassingen.

Flanders Art Sans en Flanders Art Serif

Er bestaat zowel een schreefloze versie, Flanders Art Sans, als een schreefversie, Flanders Art Serif, van Flanders Art. Als deze fonts nog niet beschikbaar zijn, mag u Calibri als schreefloos lettertype en Georgia als lettertype met schreef gebruiken.

U ontwerpt een printtoepassing of een digitale toepassing voor de Vlaamse Gemeenschapscommissie? Vraag het Flanders Art-lettertype aan.

Downloads: logo's

Communiceert u over een van de beleidsdomeinen van de VGC en hebt u een themalogo nodig voor print- of digitale toepassingen?

Download uw themalogo

Bekijk de richtlijnen in de VGC Huisstijlgids Categorie 2 (pdf).