voor leerkrachten en docenten

Info-Punt

Sommige leerlingen en studenten die beperkte financiële middelen hebben, kunnen thuis niet online gaan. Misschien hebben ze geen internetconnectie, -abonnement of computer of laptop om online oefeningen te maken of lessen te volgen.

Jij kan als leerkracht of docent rechtstreeks contact met het Info-Punt opnemen. Het Info-Punt stelt gratis laptops ter beschikking die de leerling of cursist thuis kan gebruiken. Ook voor internetaansluiting of – abonnement bieden wij oplossingen.

Adres:

Postadres: Priemstraat 53/202, 1000 Brussel
Ingang via: Nieuwland 42-44, 1000 Brussel
0499 71 50 22
info@info-punt.be

plonge

Plonge is een online applicatie met een stadsspel voor Brusselaars vanaf 16 jaar en voor leerkrachten die hun leerlingen willen stimuleren om Nederlands te oefenen.

Duik in het Nederlands en beleef actie en avontuur in de stad. Met je smartphone in de hand kom je op leuke plekken en ontdek je welke kansen Nederlands in Brussel biedt. Je moet een klein beetje Nederlands kennen om het spel te spelen. Je kan het spel individueel of in groep spelen.

Adres

PLONGE – Huis van het Nederlands Brussel
Philippe de Champagnestraat 23, 1000 Brussel
silke.borremans@huisnederlandsbrussel.be

ICToekomst

Een blended opleiding voor NT2-cursisten: je leert Nederlands én digitale vaardigheden tegelijk. Dankzij de cursus kan je je plan trekken in een vervolgopleiding, maar ook op het werk en in je persoonlijke leven.

De opleiding werd ontwikkeld door het Huis van het Nederlands, samen met CVO Lethas, CVO Brussel en Ligo Brusselleer.

Adres

ICToekomst - Huis van het Nederlands Brussel
Philippe de Champagnestraat 23, 1000 Brussel
eva.deraedt@huisnederlandsbrussel.be

digiTAAL: Nederlands leren en oefenen

Wil je je leerlingen/cursisten ondersteunen bij het Nederlands leren en tegelijk digitaal versterken? Neem een kijkje op de pagina waarop alle initiatieven van het Huis van het Nederlands gebundeld staan.