Zoekresultaten

64 resultaten

Basisschool en woningcomplex Zennestraat feestelijk ingehuldigd

Image
De nieuwe Nederlandstalige basisschool ‘de Zennestraal’ en 15 passiefwoningen van de Brusselse Grondregie werden ingehuldigd.
Meer over Basisschool en woningcomplex Zennestraat feestelijk ingehuldigd

Gatz investeert in renovatie van 28 schoolrefters in Brussel

Image
De VGC geeft een subsidie om 28 schoolrefters te renoveren en om te bouwen tot gezellige, polyvalente eetplekken. De nieuwe refters worden eigentijdse en moderne omgevingen die aansluiten bij de behoeften van zowel leerlingen als leerkrachten.
Meer over Gatz investeert in renovatie van 28 schoolrefters in Brussel

2 miljoen voor klimaatdoelstellingen Brusselse scholen

Image
De VGC lanceert een nieuw subsidiekader voor zonnepanelen, warmtepompen en isolatiewerken. Alle Nederlandstalige basisscholen, secundaire scholen, academies, schoolinternaten en onderwijspartners in Brussel kunnen erop intekenen.
Meer over 2 miljoen voor klimaatdoelstellingen Brusselse scholen

Gatz geeft extra impulsen aan kwalitatieve binnenschoolse opvang in Brussel

Image
De VGC biedt financiële ondersteuning aan scholen die hun opvang op een kwaliteitsvolle manier willen uitbreiden. Met deze extra steun worden de Nederlandstalige Brusselse scholen nog beter in staat gesteld om toegankelijke en betaalbare opvang te bieden, met nieuwe impulsen voor de kwaliteit.


Meer over Gatz geeft extra impulsen aan kwalitatieve binnenschoolse opvang in Brussel

VGC steunt positieve identiteitsontwikkeling bij Brusselse jongeren

Image
Er werd een subsidie goedgekeurd voor het project ‘Wie zijn wij?’ van GO! Scholengroep Brussel. Dit project is gericht op het versterken van de positieve identiteitsontwikkeling bij jongeren in een grootstedelijke context.
Meer over VGC steunt positieve identiteitsontwikkeling bij Brusselse jongeren

1 miljoen euro voor Brusselse Time-In-projecten om schooluitval tegen te gaan

Image
Voor het schooljaar 2024-2025 voorziet de VGC in 1 miljoen euro zodat scholen met (beroeps)technisch onderwijs, extra mensen kunnen inzetten om leerlingen aan boord te houden. Dankzij de Time-In projecten kunnen deze scholen een beleid uitbouwen om spijbelen en schooluitval tegen te gaan.
Meer over 1 miljoen euro voor Brusselse Time-In-projecten om schooluitval tegen te gaan

2 miljoen euro voor geëvacueerde basisschool Vande Borne: renovatie kan starten

Image
De VGC subsidieert de gemeente Jette voor de dringende renovatiewerken aan de gemeentelijke basisschool Vande Borne. Het initiatief voor de renovatie kwam er nadat eind 2023 het plafond naar beneden kwam en de leerlingen moesten verhuizen naar tijdelijke locaties.
Meer over 2 miljoen euro voor geëvacueerde basisschool Vande Borne: renovatie kan starten

Nieuwbouw Nederlandstalige Academie (Muziek en Woord) van Sint-Agatha-Berchem ingehuldigd

Image
De nieuwe Nederlandstalige Academie Muziek en Woord in Sint-Agatha-Berchem werd officieel ingehuldigd. Dankzij de nieuwbouw kan de Academie efficiënter georganiseerd worden en komen er in de bestaande hoofdvestigingsplaats lokalen vrij als bijkomende lesruimte. Ook zal het gebouw opengesteld worden voor muzische en andere activiteiten van andere scholen.
Meer over Nieuwbouw Nederlandstalige Academie (Muziek en Woord) van Sint-Agatha-Berchem ingehuldigd

Voorstelling uitbreiding capaciteit secundair onderwijs in de Brusselse vijfhoek

Image
GO! Scholengroep Brussel presenteert de renovatieplannen voor het gebouw in de Vaartstraat. Het zal worden gerenoveerd tot een moderne leeromgeving die aansluit bij de pedagogische visie van het atheneum. GO! Atheneum Brussel zal er opleidingen aanbieden gericht op doorstroom naar het hoger onderwijs en de arbeidsmarkt.
Meer over Voorstelling uitbreiding capaciteit secundair onderwijs in de Brusselse vijfhoek