Persberichten

65 resultaten

1,5 miljoen euro voorzien voor energiebesparingen in scholen

Image
In het kader van de oproep ‘Energiezorg op school’, wordt anderhalf miljoen euro vrijgemaakt voor scholen die energiebesparende werken willen uitvoeren. Dit is ruim een miljoen euro meer dan vorig jaar. Voor het eerst kunnen scholen ook een subsidieaanvraag indienen voor het plaatsen van zonnepanelen.
Meer over 1,5 miljoen euro voorzien voor energiebesparingen in scholen

Opening Campus Technologie geeft Leersteuncentrum Kasterlinden wind in de zeilen

Image
© Eva Vanhengel
In Sint-Agatha-Berchem werd de Campus Technologie plechtig geopend. Deze campus wordt de nieuwe thuis voor het Leersteuncentrum Kasterlinden. Ook de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB’s) van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en het gemeenschapsonderwijs (GO!) krijgen er onderdak.
Meer over Opening Campus Technologie geeft Leersteuncentrum Kasterlinden wind in de zeilen

Vrije basisschool Parkschool geeft refter make-over

Image
© Eva Vanhengel
De vrije basisschool Parkschool in Vorst ontvangt van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) een subsidie van 80.000 euro om de schoolrefter op te knappen. De ruimte krijgt een make-over tot een moderne en eigentijdse plek waar kleine groepjes leerlingen gezellig en rustig kunnen tafelen.
Meer over Vrije basisschool Parkschool geeft refter make-over

Leerlingen Sint-Pieterscollege Jette lanceren raket de ruimte in

Image
© Eva Vanhengel
De leerlingen van het Sint-Pieterscollege in Jette nemen dit voorjaar met hun eigen experiment deel aan de lanceercampagne van een raket. Een stralingsexperiment, door de leerlingen bedacht en uitgewerkt, wordt binnen het Europese Texus-programma met een raket tot 250 km hoogte in de atmosfeer gebracht.
Meer over Leerlingen Sint-Pieterscollege Jette lanceren raket de ruimte in

Basisscholen Klim Op en Prinses Paola uit Sint-Lambrechts-Woluwe krijgen volwaardig toekomstperspectief

Image
Met de steun van de VGC, heeft de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe een masterplan uitgewerkt voor haar gemeentelijk Nederlandstalig onderwijs. De VGC trekt daarvoor een bedrag van 7,2 miljoen uit, waarmee de gemeenteschool voor buitengewoon onderwijs Klim Op wordt overgedragen aan het GO! en er een nieuwbouwproject komt voor de basisschool Prinses Paola.
Meer over Basisscholen Klim Op en Prinses Paola uit Sint-Lambrechts-Woluwe krijgen volwaardig toekomstperspectief

Nieuw studentenrestaurant Odisee wil spiegel zijn van hyperdivers Brussel

Image
Hogeschool Odisee opende een vernieuwd studentenrestaurant: Belcampus. Niet alleen de naam is nieuw, vooral het aanbod is anders dan vroeger: duurzaam, biologisch en intercultureel.
Meer over Nieuw studentenrestaurant Odisee wil spiegel zijn van hyperdivers Brussel

GO! basisschool De Kleine Geuzen breidt uit

Image
GO! Basisschool De Kleine Geuzen in Jette
De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) investeert zes miljoen euro voor de uitbreiding en het energiezuinig maken van GO! basisschool De Kleine Geuzen. Met de nieuwbouw en renovatiewerken kan de basisschool groeien tot 440 leerlingen en voldoen aan de passiefbouwnormen.
Meer over GO! basisschool De Kleine Geuzen breidt uit

BRUZZKet daagt Brusselse klassen uit met mediawijze opdrachten

Image
Logo BRUZZKet met Manneken Pis en tekst 'k Zen ne ket
Op voorstel van Brussels minister Sven Gatz zet de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) de samenwerking met BRUZZ verder. Een subsidie van 73.100 euro werd goedgekeurd zodat Brusselse ketten ook in 2023 terecht kunnen bij BRUZZKet voor mediacontent op maat.
Meer over BRUZZKet daagt Brusselse klassen uit met mediawijze opdrachten

Schaarbeekse basisschool Boodschapinstituut krijgt vernieuwde turnzaal

Image
Brussels minister Sven Gatz trekt een subsidie van 605.000 euro uit voor de renovatie van de turnzaal van basisschool Boodschapinstituut in Schaarbeek. Dit is de laatste fase in de gehele renovatie en uitbreiding van de school.
Meer over Schaarbeekse basisschool Boodschapinstituut krijgt vernieuwde turnzaal