Persberichten

53 resultaten

Gatz blijft tweetalige lerarenopleiding in Brussel ondersteunen

Image
Op voorstel van Brussels minister Sven Gatz besliste het college van de Vlaamse Gemeenschapscommissie de tweetalige lerarenopleiding van de Erasmushogeschool (EhB) en Haute Ecole Francisco Ferrer (HEFF) verder met 125.000 euro te subsidiëren.
Meer over Gatz blijft tweetalige lerarenopleiding in Brussel ondersteunen

Onderwijscampus St. Michel in Molenbeek feestelijk geopend

Image
Op woensdag 8 juni 2022 opende Campus St. Michel in Molenbeek, in aanwezigheid van Brussels minister Sven Gatz, officieel haar deuren. Op de nieuwe campus namen twee secundaire scholen hun intrek, GO! 4 cITy van het Gemeenschapsonderwijs en het Imelda-instituut van de vzw KATOBA. Samen zijn ze goed voor 1.400 leerlingen en een breed aanbod van technische, beroepstechnische en ASO-richtingen.
Meer over Onderwijscampus St. Michel in Molenbeek feestelijk geopend

Gatz organiseert tweede infobeurs voor kandidaat-leerkrachten

Image
Leerkracht worden, is het iets voor jou? Kom het te weten op de infobeurs.
Ons onderwijs worstelt overal met een tekort aan leerkrachten. Ook in Brussel, waar het Nederlandstalig onderwijs de jongste jaren een sterke toename van het aantal leerlingen kende, hebben scholen het moeilijk om voldoende leerkrachten te vinden. Met de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) plant minister Gatz, die in het Brussels gewest bevoegd is voor het Nederlandstalig onderwijs, op 1 juni voor de tweede keer een infobeurs.
Meer over Gatz organiseert tweede infobeurs voor kandidaat-leerkrachten

Jette krijgt nieuwbouw voor kleuters Van Asbroeckschool en Nederlandstalige academie

Image
De gemeente Jette, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Vlaamse overheid werken samen aan nieuwe gebouwen voor de kleuters en de leerlingen van de Nederlandstalige academie voor Muziek-Woord-Dans op de campus Van Asbroeck.
Meer over Jette krijgt nieuwbouw voor kleuters Van Asbroeckschool en Nederlandstalige academie

1 jaar CoNnect Brussel met meer dan 100 deelnemers

Image
CoNnect Brussel is een buddyproject met en voor Brusselaars. Sinds 1 jaar worden nieuwkomers in contact gebracht met minder nieuwe Brusselaars. Meer dan 100 deelnemers ontdekten afgelopen jaar samen onze stad en haar Nederlandstalig aanbod op vlak van vrije tijd en sociale ondersteuning en doorstroom naar vrijwilligerswerk.
Meer over 1 jaar CoNnect Brussel met meer dan 100 deelnemers

Gatz trekt middelen uit voor make-over schoolrefters

Image
Brusselse refters krijgen make-over
De VGC ondersteunt de Nederlandstalige scholen in Brussel bij de (her)inrichting van de schoolrefters. Ze wil die omvormen tot moderne en eigentijdse plekken. Want een goed ingerichte en multifunctionele refter draagt bij tot een kwaliteitsvolle onderwijsomgeving. Scholen die interesse hebben kunnen ten laatste op 31 augustus 2023 een aanvraag indienen op het e-loket van de VGC: subsidies.vgc.be. Scholen kunnen een subsidie aanvragen van maximaal 80.000 euro.
Meer over Gatz trekt middelen uit voor make-over schoolrefters

Campus Rouppe opent officeel de deuren

Image
Campus Rouppe, het totaal gerenoveerde gebouw op het Rouppeplein in Brussel, werd donderdag 31 maart 2022 officieel geopend door minister Sven Gatz. In het gebouw krijgen maar liefst 8000 cursisten van het CVO Lethas Brussel les, kan je terecht voor hoogwaardige informatica-opleidingen bij de vzw INTEC BRUSSEL en loop je binnen in Leerwinkel Brussel van Tracé Brussel vzw voor een antwoord op al je leervragen.
Meer over Campus Rouppe opent officeel de deuren

Brussel dankt leerkrachten met Onderwijsfestival

Image
© Eva Vanhengel
Op het eerste Onderwijsfestival stonden het Nederlandstalig onderwijs in Brussel en vooral zijn leerkrachten in het zonnetje. Leerkrachten, directies en hun partners kregen er volop de kans om kennis en vaardigheden uit te wisselen. Het onderwijsfestival kadert in een breder actieplan van Brussels minister Sven Gatz om het lerarentekort aan te pakken en de waardering rond het leerkrachtenberoep te verhogen.
Meer over Brussel dankt leerkrachten met Onderwijsfestival

Brusselse leraarskamers krijgen make-over

Image
Brussels minister Sven Gatz, in de VGC bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw, maakt middelen vrij voor een make-over van de leraarskamer. Op die manier kunnen scholen van deze centrale plek op school een kwaliteitsvolle, multifunctionele, brede en duurzame ontmoetingsplek maken.
Meer over Brusselse leraarskamers krijgen make-over