Héritier en Sinorina

"Jongeren moeten de kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen en hun plaats te vinden"

Héritier is een jonge artiest. Hij heeft zijn tante Sinorina meegebracht. De mooie band tussen de twee is meteen voelbaar. Familie is heel belangrijk voor hen. “We hebben een speciale band doordat we samen zijn opgegroeid.”

"Ik voel me thuis in Brussel"

De familie van Sinorina en Héritier koos er bewust voor hen Nederlandstalig onderwijs te laten volgen. Dat opende deuren voor de twee en hielp hen om hun talenten te ontwikkelen. Maar het was niet altijd makkelijk. Sinorina was de eerste in haar familie die Nederlands ging leren. “Ik was geen natuurlijke talenknobbel. Mijn tweetaligheid was een uitdaging op school. Ik had wel wat moeilijkheden”, vertelt Sinorina. Héritier vult aan: “Voor mij was het eerste jaar in het Nederlandstalig onderwijs ook moeilijk, maar ik wou niet opgeven en er mijn plaatsje in vinden.”  

Sinorina en Héritier zijn er van overtuigd dat talenkennis veel vergemakkelijkt in Brussel. Het geeft je meer opportuniteiten. “Ik voel me nu ook helemaal thuis in Brussel. Dankzij de diversiteit van deze kosmopolitische stad voel ik me hier goed,” zegt Héritier. Sinorina vult aan: “Er zijn heel veel activiteiten in Brussel. Er is een groot aanbod voor mij en mijn kinderen. Je kan er makkelijk mensen ontmoeten en jezelf persoonlijk ontwikkelen. Je kan je eigen plaats vinden in Brussel.”

Sinorina vond haar plaats

Sinorina vond haar plaats bij de IT-Garage. De IT-Garage stimuleert kinderen en jongeren om hun talenten te ontwikkelen binnen het STEM-domein, ofwel: de wereld van wetenschappen en technologie. “Ik had niet veel zelfvertrouwen toen ik bij de IT-Garage ging solliciteren. Maar tijdens het interview had ik heel veel energie en toonde ik dat ik echt gemotiveerd was”, vertelt Sinorina. Héritier vult aan: “Het is echt een goede job. Je doet er veel en leert elke dag bij en ik denk dat het een mooie kans is voor jou om nog door te groeien.”

De stad aanvaardt je

Héritier groeide ook als artiest in Brussel. Hij ontdekte zijn artistieke kant door met Foyer deel te nemen aan de Zinneke Parade. “Dat was de eerste keer dat ik voelde dat ik deel uitmaakte van een gemeenschap. Dat ik bij Brussel hoorde.” Sinorina is trots op Héritier en op wat hij al bereikt heeft als jonge artiest. Hoewel het niet altijd eenvoudig is wil Sinorina Héritier graag meegeven dat “ondanks de obstakels, je moet blijven focussen om je dromen na te jagen.” 
“Maar je moet niet bang zijn om weg te gaan als je voelt dat je niet gerespecteerd wordt”, zegt Héritier.  Het is voor iedereen een zoektocht om een eigen plek te vinden en hun talenten te kunnen ontwikkelen. Een ongelijke startpositie kan die zoektocht bemoeilijken. Maar Brussel biedt je ook zelfvertrouwen en de schoonheid van diversiteit. “De stad aanvaardt je. No judgement”, sluit Héritier af.

Lees het volgende verhaal

Voor elke Brusselaar een eerlijke kans op een opleiding of een job. Dat willen we.