Kunsten heeft subsidies voor jaarwerkingen, projecten en trajecten. Hiermee ondersteunt de VGC zowel continuïteit, vernieuwing als experiment.

Subsidies

Eerstvolgende deadlines

  • 1 februari 2020: aanvraag projectsubsidie (voor projecten die een presentatiedatum hebben tussen 1 mei en 31 augustus 2020)

  • Doorlopend: ten laatste 8 weken op voorhand voor projecten via de korte procedure

Recente beslissingen

Hieronder vindt u een overzicht van recente beslissingen in verband met subsidies voor kunsten:

Netwerken en steunpunten

Het Brussels Kunstenoverleg is een overlegplatform voor dialoog en reflectie, een kenniscentrum en een gesprekspartner voor uitdagingen voor cultuur in Brussel. 
Lasso is het Brussels netwerk voor cultuurparticipatie en kunsteducatie.

Het Kunstenpunt is een steunpunt voor de ontwikkeling van de beeldende kunsten, muziek en podiumkunsten in Vlaanderen en Brussel. 
Het Vlaams Architectuurinstituut is het sectorinstituut voor hedendaagse architectuur. 
Het Kunstenloket geeft eerstelijnsadvies aan individuen en organisaties actief in de culturele en creatieve sectoren. Je kan bij het Kunstenloket terecht met vragen over zakelijke en juridische aspecten van de creatieve activiteit. 

Andere subsidiemogelijkheden voor kunsten

Een niet-limitatief overzicht van andere subsidiemogelijkheden voor kunsten

Vlaamse gemeenschap

Europese unie

Creative Europe
Indien u een subsidie bij de Europese Unie zou willen indienen, biedt de cel Stedelijk Beleid van de VGC meer info en begeleiding.

Het cultuurbeleid creëert een stevige basis voor de culturele sector in Brussel. Ze wil op die manier de culturele rijkdom van Brussel ondersteunen en zichtbaar maken.

Op zoek naar een bibliotheek, een gemeenschapscentrum, een activiteit? Zoekt u een vereniging of een cursus? Geïnteresseerd in erfgoed?